Berta Sándor

Valóban létezett a Surface Mini

Megerősítést nyertek a tavaly már kiszivárgott információk.

Panos Panay, a Microsoft alelnöke, aki a Surface táblagépekért és más hardverekért felel, kijelentette, hogy a Surface Mini valóban létező termék volt és ő például rendszeresen használta is. A készülék egy kis méretű tábla PC volt, amelyet egy digitális toll segítségével lehetett kezelni, de sosem dobták piacra. Panay hozzátette, hogy az eszköz olyan volt, mint egy jegyzettömb és egyébként nagyszerűnek bizonyult.

A Microsoft az utolsó pillanatban fújta le a Surface Mini piacra dobását. Az új tábla teljesen kész volt, a tesztelési szakasz lezárult. 2014 tavaszáig kereken 20 000 készüléket gyártottak le, de problémát jelentett, hogy az adott időpontra nem készült el az Office irodai programcsomag érintéskezelésre optimalizált változata. A Surface Mini voltaképpen csak jegyzetek készítésére volt igazán jól használható, a Windows 8.1 RT operációs rendszert a 8 hüvelykes képernyőn alig lehetett használni. Komoly gondok voltak az üzemidővel is és mindezeken túl nagyon drága lett volna.

Panay kifejtette, hogy az új Surface Book kapcsán nagyon sok az előrendelés, így el vannak maradva a gyártással. Az eszközök gyorsabban elkelnek, mint ahogy elkészítik őket. Ezenkívül kiderült, hogy a Surface fejlesztőcsapata egy okostelefonon dolgozik a Microsoft Campusának területén, ahol a prototípusok CNC-gépekkel készülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!