Berta Sándor

Izraeli biztonsági céget vett a Microsoft

A tengerentúli konszern folytatta felvásárlási körútját.

A társaság ezúttal az izraeli Adallom biztonsági startupot vásárolta meg. A cég elsősorban az okostelefonok, a táblagépek és a notebookok üzleti biztonságán szeretne javítani, de fontosnak tartja, hogy azok az eszközök is biztonságosak legyenek, amelyeken nem futnak vállalati alkalmazások. Ezért fejlesztette ki azt a technológiát, amely egy plusz biztonsági réteget jelent és amely körülveszi a programokat, valamint az azokban lévő céges adatokat. Minden hozzáférés az Adallom által ellenőrzött mechanizmusokon keresztül történik. Amennyiben ezek a mechanizmusok szokatlan viselkedést fedeznek fel, akkor riasztanak és egy lehetséges betörésre vagy adatlopásra figyelmeztetnek.

A Globes izraeli újság értesülései alapján a vételár 320 millió dollárt tett ki, ezzel ez volt az óriáscég eddigi legnagyobb tranzakciója a közel-keleti államban. A vállalkozást 2012-ben alapította Assaf Rappaport, Ami Luttwak és Roy Reznik, s korábban 49,5 millió dollárt kapott olyan befektetési vállalatoktól, mint a Rembrandt Fund, a Sequoia Capital és az Index Ventures. Három hónappal ezelőtt pedig az első finanszírozási körre is sor került, amelyen többek között a Hewlett-Packard is részt vett. Ez volt az első alkalom, hogy HP pénzt fektetett be egy izraeli startupba.

A Globes kiemelte, hogy a Microsoft legkésőbb 2013 decembere óta tud az Adallomról, ugyanis a stratup akkor felfedezte, hogy valaki betört a Microsoft Office 365 biztonsági szerverébe. A redmondi konszern az elmúlt hónapokban számos izraeli vállalatot vásárolt meg: tavaly novemberben a Aorato Cloud-biztonsági vállalkozást vette meg, majd ezt követte januárban az Equivio és februárban az N-trig digitális toll-gyártó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Serutekin #1
    Elíratok a címet. Izraeli biztonsági céget vett Izraeli, de akkor meg hol van a hír?