Berta Sándor

A Microsoft is érdeklődik az AMD iránt?

A hírt egy orosz újságíró szellőztette meg, de logikus lépés lenne, hiszen most is hatalmas összeget fizetnek az Xbox chipjéért.

Anton Shilov, a KitGuru munkatársa azt írta, hogy a Microsoftot érdekelné az Advanced Micro Devices felvásárlása. Az újságíró az információt az egyik forrásától kapta. Írása szerint a két cég képviselői már hónapok óta egyeztetnek, eddig azonban eredmény nélkül. Az érdeklődők között van a Qualcomm, a Samsung Electronics és a Xilinx is.

A Microsoft érdeklődése annyiban logikus, hogy Radeon grafikus chipek vannak az Xbox One konzolban, de a Sony PlayStation 4 készülékének Graphics Core Next chipjét is az AMD szállítja. Ezen a területen tehát a redmondi társaság egy sikeres üzlettel exkluzív hozzáférést szerezhetne egy fontos beszállító megoldásaihoz és egyúttal kellemetlen helyzetbe hozhatná a Sony vezetőit. Az Xbox One konzolokba beépített grafikus chipek darabja 100 dollárba kerül, így Shilov szerint, ha 12,6 millió eladott eszközzel számolunk, akkor a Microsoft csak ennek az üzletnek köszönhetően 1,26 milliárd dollárt fizetne az AMD-nek.

A Microsoftot ugyanakkor sokkal kevésbé érdekelhetnék az AMD APU egységei, valamint asztali és szerverprocesszorai, hiszen a Surface tábláiba az Intel chipjeit építi be, míg a Lumia okostelefonokba többnyire a Qualcomm rendszerprocesszorait. Ezért az óriáscég alighanem az AMD feldarabolásában lenne érdekelt, mert így csak a grafikus chip-részlegét venné át. Ez pedig, mármint a lehetséges feldarabolás és bizonyos részlegek kiszervezése már másfél hete felmerült, de akkor Sarah Youngbauer, a vállalat egyik szóvivője közölte, hogy nem létezik ilyen jellegű projekt a konszernnél, és továbbra is azt a hosszú távú stratégiájukat követik, amelyet májusban felvázoltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • saba30 #6
    Hát, rosszul tudod:
    https://ycharts.com/companies/AMD/market_cap
    ez 2 milliárd, vételi ajánlatra ennek 1,5 x szoktak tenni.
    Drezdai gyár tudtommal már nem az övék hanem az araboké,
    a GlobalFoundries-é 2012-től, az összes gyárral együtt.
  • MasterMason #5
    Egy ilyen cég mint az amd nem 2-3 milliárd dollár, hanem minimum 40-50x annyi. Csak a drezdai gyáruk került vagy 3 milliárd dollárba, és az csak egy gyár...
  • Sir Cryalot #4
    kontextus:

    "In 2013, former Microsoft game designer Daniel Cook wrote that the company was responsible for developing the bro subculture within video gaming, explaining that the "Xbox put machismo, ultra-violence and chimpboys with backwards caps in the spotlight. [...] Gamers were handed a pre-packaged group identity via the propaganda machine of a mega corporation." Cook writes that Microsoft has done this in order to distance the Xbox from its console competitors, which were portrayed as "kids platform[s]".[5]"

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bro_%28subculture%29

    ...direkt stresszhormonfüggő rétegnek gyártanak játékokat ,amiben nem lankadhat az akció pörgése és nincs min gondolkodni játék közben mert a gondolkodást mint feladatot kiűzik a játékmenetből.
  • VolJin #3
    Ezt a gondolatmenetet rajtad kívül más is érti?
  • PeeTeR #2
    ezt ugy szepen osszefoglaltad :DDD
  • Sir Cryalot #1
    Nemhogy a minecraftos faszi venné meg , a microsoft meg kiszállna a konzolbizniszből ha egyszer még az 1080/60 se megy, és mehetne a kiddybro vonal mobilon a konzolos dudebro helyett, mert a gears of warjuk is egyre szánalmasabb meg az autókázásuk is.