Berta Sándor

Digitális toll-gyártót vett a Microsoft

Az N-trig izraeli cég készítette a digitális tollat a Surface Pro 3 táblagéphez. A vállalkozás most a redmondi konszern tulajdonába került.

A Calcalist izraeli gazdasági újság értesülései alapján a Microsoft 200 millió dollárt is fizethetett az N-trig tulajdonjogaiért, a megállapodás részletei egyelőre nem ismertek. Azt viszont lehet tudni, hogy a 190 alkalmazott tovább dolgozhat a Microsoft izraeli leányvállalatánál az új digitális beviteli technológiák és digitális tollak kifejlesztésén. Az N-trig készítette a Surface Pro 3 tábla PC-hez használható digitális tollat és ezen a területen a Wacom mellett a legismertebb gyártónak számít. A Microsoft a Surface Pro 3 piacra dobása előtt még a Wacom termékeit használta. Az aktuális N-trig modell ugyanakkor jóval minőségibb és pontosabb, mint a korábbi eszközök.

Az N-trig az egyik finanszírozási körben 160 millió dollárt szerzett és a társaság értékét tavaly februárban 75 millió dollárra becsülték. A Microsoft lépése nem nevezhető meglepőnek, lévén, hogy már eddig is a konszern birtokában volt a cég tulajdonrészének 6,1 százaléka. A vállalat felvásárlása és a szakembereinek további foglalkoztatása mindenesetre egyértelműen azt mutatja, hogy a Microsoft komolyan számol a jövőben is a digitális tollakkal és a jövőben már nem lesz kiszolgáltatva külső gyártóknak, például a Wacomnak.

A Surface Pro 3 táblát tavaly májusban mutatta be a Microsoft, akár a notebookokat is képes kiváltani és munkához, illetve kikapcsolódáshoz egyaránt jól használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!