Berta Sándor

Tovább­fejlesztette a 3D Touch technológiát a Microsoft

A Nokia 2008-ban nyújtotta be a 3D Touch nevű szabadalmát. A leírtakat fejlesztette tovább a Microsoft.

Tavaly júliusban írtunk arról, hogy 3D Touch funkció jelenhet meg a Microsoft új csúcskategóriás telefonjain, melynek lényege, hogy a felhasználók nagyon egyszerű módon mutathatnának rá az egyes tartalmakra és a felhasználói felület egyes részei hozzáigazíthatók lesznek az ujjak aktuális pozíciójához. A redmondi konszern már be is nyújtotta az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) az új szabadalmi leírást, amely most jelent meg nyilvánosan is és amelyből kiderül, hogy milyen irányba mehet tovább a technológia.

A 3D Touch gondoskodik többek között arról, hogy az okostelefonok és más eszközök érintőképernyői már a valódi érintés előtt regisztrálják a felhasználó ujjait. A továbbfejlesztéseknek köszönhetően az új rendszer már nem csupán az ujjbegy pozíciójának felismerését teszi lehetővé, hanem annak megállapítását is, hogy az adott ujj pontosan milyen szögben mutat a kijelzőre. A dokumentumban a Microsoft azt is leírta, hogy milyen területeken akarja alkalmazni a 3D Touch rendszert és annak milyen haszna lehet.

Azt egyelőre nem lehet megjósolni, hogy a módosított technológiát beépítik-e és ha igen, melyik készülékekbe, mindenesetre az megállapítható, hogy a továbbfejlesztett funkció hasznos beviteli lehetőséggel egészíthetné ki az érintőképernyős termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!