Gyurkity Péter

3D Touch és Android a Microsoft új telefonjain

A jelek szerint a Microsoft a 3D-funkciókkal a csúcskategóriát, az Androiddal pedig a belépő szintet célozza meg.

Egyszerre több pletyka és külső értesülés is napvilágot látott a Microsoft terveivel kapcsolatban, ezek pedig többnyire egyazon irányba mutatnak. Szó esett itt már a Nokia X2 megjelenéséről, az androidos alkalmazások WP-okostelefonokon történő futtatásáról, nagyon úgy tűnik azonban, hogy a cég még tovább menne ezen az úton.

A Microsoft fejlesztői még áprilisban ismertették a 3D-érzékeléssel, a mobil eszközök érintés nélkül történő vezérlésével kapcsolatos munkájuk addigi eredményeit, ez pedig már akkor arra utalt, hogy az Amazonéhoz hasonló megoldással készülnek. A friss pletykák szerint a 3D Touch funkció a cég csúcskategóriás megoldásain jelenne meg, a sort pedig az egyelőre csak McLaren kódnévre hallgató telefon nyitná meg, amely 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel, egy 20 megapixeles hátoldali kamerával, valamint egy 64 GB-os belső tárolóval bukkanna fel, valamikor idén ősszel. Őt követné egy még nagyobb, talán 6 hüvelykes készülék, amely a Lumia 1520-at váltaná fel, immár 3D Touch támogatással, még az év vége előtt.


Az @evleaks azonban arról számolt be, hogy az Android támogatása még nagyobb szerepet kapna, dacára annak, hogy ezt egyes források a Nokia telefonos részlegének felvásárlása kapcsán eleinte kizártnak tartották. Itt nemcsak a Nokia X család második generációjának megjelenéséről lenne szó, hanem a Google operációs rendszerének a Lumia okostelefonokon történő felbukkanásáról is, vagyis ez a sorozat a szoftveres oldalon a jövőben meglehetősen vegyes képet mutatna.

Sajnos részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre még nem tudni, ám a hatalmas ázsiai piac, az ott igencsak népszerű olcsó készülékek sikere késztetheti a Microsoftot erre a lépésre. Az alkalmazások kompatibilitása mellett ez lehet a következő nagy húzásuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!