Berta Sándor

SecuTABLET - biztonságra kihegyezve

A Secusmart cég az IBM-mel és a Samsunggal közösen készítette el a készülékét.

A Secusmart a Blackberry leányvállalata, tavaly decemberben vásárolta fel a kanadai gyártó. A SecuTABLET tervezésekor az volt a fő szempont, hogy a nemzeti és a nemzetközi hivatalok, valamint a cégeken belüli biztonságos kommunikáció garantálható legyen. Az új termék alapját a Samsung Tab S 10.5 képezi.

"A biztonság a legfontosabb részét jelenti a BlackBerry okostelefonoknak és megoldásoknak, ideértve a beszéd- és az adattitkosítási megoldásokat is. A nemzeti és a nemzetközi hivatalokban dolgozó ügyfeleink már évek óta megbíznak a Secusmart Security Cardon alapuló titkosított mobil kommunikációs megoldásunkban. A termék engedélyeztetése után a német szövetségi hivatalok rendelkeznek majd a világ legkorszerűbb és legbiztonságosabb átfogó kommunikációs hálózatával" - jelentette ki dr. Hans-Christoph Quelle, a Secusmart ügyvezetője.


Korábban a társaság szállította a dr. Angela Merkel német kancellár által használt mobiltelefonokat, amelyeket stílusosan Merkelphone névvel illettek a németek. Az új tabletet az ügyfelek kérésére alkották meg, az eszközt a német Szövetségi Információtechnikai Biztonsági Hivatal (BSI) vizsgálja be az év végéig.

A Secusmart több tízezer darabos megrendelésekre számít, a készülék ára 2250 euró. Quelle kiemelte, hogy a vásárlók ugyanúgy használhatják majd a tábla PC-t, mint a hagyományos modelleket, s a hagyományos, illetve specifikus szolgáltatások és alkalmazások is elérhetők lesznek rá. A SecuTABLET operációs rendszere az Android.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Ertelmesebb cegek, bunozoi csoportok es titkosszolgalatok sajat forditasu, open source alapu os-t hasznalnak. Ez azt jelenti, hogy maguk allitjak ossze a teljes rendszert, csak a hardvert szerzik be tobb, egymast nem ismero kulso forrasbol, de arra mar az alap szoftverkomponenseket is ok telepitik. Ez biztositja, hogy ne legyen a rendszerben hatso ajto es egyben a megfelelo titkositasi technologiak hasznalataval a lehallgathatosagot is eleg nagy mertekben korlatozza. Ceges szinten ez olyan multikra jellemzo, amik nem biznak egy kormanyban sem, beleertve a 'sajat' nyugati kormanyaikat is. Bunozoi csoportok kozzul a fehergalleros, bankar kategorias bunozokre jellemzo, hogy eleg magas szinten tudnak titkot tartani, itt altalaban a lebukas csak belso arulo eseten fordulhat elo. A harmadik kategoriat nem kell magyarazni, a mai normalisabb titkosszolgalatok ertelemszeruen nem biztnak meg a szovetsegeseikben, de meg a sajat alkalmazottaikban sem.

    ps: A szukseges technologia egyebkent nyilt forraskodu es barki szamara elerheto, de a civilek kozzul csak kevesen hasznaljak. Jellemzoen olyanok akik eleg paranoiasok, bar amugy nem kovetnek el semmit, mig a masodik kategoria azon hackerekbol all, akiket nem csak nem kapnak el, de azt sem tudjak roluk, hogy azok.
  • Tetsuo #3
    Ebenguba. Nézz utána: Five Eyes.
    Mellesleg amerikait, európait és ázsiait (dudod, fődrész!) írtam, sehol nem írtam országot. ;-)
  • Macropus Rufus #2
    A RIM kanadai nem jenki.
  • Tetsuo #1
    Bizonyára amiben egy amerikai cég benne van, annak köze lehet a biztonsághoz. :-D
    Ezt már senki nem hiszi el. Az európai cégek inkább ázsiaira cserélik az iPhont, Blackberryt.