Berta Sándor

Qualcomm-Cyanogen együtt­működés, jön a Sense ID

A kooperáció lényege, hogy az alternatív Android-disztribúció funkcióit a Snapdragon chipekre optimalizálják.

Bejelentette együttműködését a Qualcomm és a Cyanogen. A két fél azt szeretné elérni, hogy az Android-disztribúció a jövőben sokkal gyorsabban fusson bizonyos Snapdragon rendszerchipeken. A cégek egyelőre a belépő szintű és a közepes termékkategóriára összpontosítanak. A Cyanogen Inc. a Qualcomm referenciadizájn program (QRD) partnere lett, a QRD várhatóan áprilisban indul el. A Cyanogen OS-t egyelőre a Snapdragon 200, 400 és 600 típusú chipekre optimalizálnák. Kirt McMaster, a Cyanogen Inc. vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy igyekeznek a fejlett és a feltörekvő piacokon jelen lévő készülékgyártók igényeire koncentrálni, ezen vállalatok ugyanis eltérő szoftvertapasztalatot akarnak kínálni az ügyfeleiknek.

Az együttműködés érinteni fogja a launchert, a telefonalkalmazást és számos további funkciót. A dizájn később referenciaként szolgálhat a gyártók számára, s a projektben való részvétel hozzájárulhat a disztribúció megismeréséhez és elterjedéséhez. A kooperációnak köszönhetően egyúttal hamarosan bemutathatják a Cyanogen OS új funkcióit is.


A Qualcomm emellett bemutatta új ultrahangos szkennerét is, amely okostelefonokhoz használható és amely lehetővé teszi az ujjlenyomatok biztonságosabb és megbízhatóbb beolvasását. A Sense ID előnye, hogy az ultrahangnak köszönhetően még akkor is tökéletesen le tudja olvasni az ujjlenyomatokat, ha a bőrön izzadság vagy krém található.

A táraság állítása szerint az új technika csak nagyon nehezen játszható ki és még lefényképezett ujjlenyomatokkal sem lehet becsapni. További előny, hogy a Sense ID beépítésekor a gyártók gyakorlatilag változatlanul hagyhatják a dizájnt és a szkenner akár az okostelefon védőborításán keresztül is működik. Sőt, az eszköz akár az acél-, az alumínium- vagy a műanyagborítás mögé is elrejthető. A Sense ID integrálásának egyetlen feltétele, hogy az adott készülék a Qualcomm platformjára épüljön. Az első Sense ID-s termékek várhatóan az év második felében jelenhetnek meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!