MTI

Interneten is látogatható az auschwitzi múzeum

A dél-lengyelországi auschwitz-birkenaui múzeum mostantól az interneten is látogatható, miután az emlékhely több mint 200 kiváló minőségű panorámaképet helyezett el honlapján az egykori náci német koncentrációs és megsemmisítő tábor épületeiről - közölte Bartosz Bartyzel, a múzeum szóvivője.

"A 360 fokos panorámafotók bemutatják a volt náci német tábor hiteles helyszínét és objektumait. A képeket a szemtanúk elbeszéléseivel, történelmi leírásokkal, dokumentumokkal, fényképekkel, az egykori foglyok művészi munkáival és a tábor történetével kapcsolatos tárgyakkal gazdagítottuk" - mondta el a szóvivő. Az interneten olyan épületek is láthatók, amelyeket a tényleges látogatók nem mindennap tekinthetnek meg, így például az őrtornyok, a 10. blokk, ahol sterilizációs kísérleteket végeztek, illetve a 11. blokk föld alatti cellái.


Piotr Cywinski múzeumigazgató elmondta, hogy az internetes megtekintés lehetősége elsősorban oktatási célokat szolgál, valamint segítséget nyújt a felkészülésben egy valóságos múzeumlátogatásra. Emellett sok távoli ország lakója számára az egyetlen esély, hogy megismerkedjenek az egykori haláltábor hátborzongató valóságával.

A két év alatt született panorama.auschwitz.org honlap lengyel és angol nyelven érhető el, és mobiltelefon-használók számára is hozzáférhető. Mint Marek Kocjan, a panorámaképek egyik alkotója elmondta, a fotókat különféle méretben, légköri viszonyok között és minden napszakban, éjjel is felvették, hogy minél hitelesebben adják vissza az objektumokat.


A náci németek 1940-ben hozták létre az auschwitzi koncentrációs tábort eredetileg lengyel foglyok számára. A birkenaui láger két évvel később jött létre. Ez lett a zsidók megsemmisítésének fő helyszíne. A táborkomplexumhoz számos altábor tartozott. Auschwitz-Birkenauban (lengyelül Oswiecim-Brzezinka) legkevesebb 1,1 millió ember pusztult el. Túlnyomó többségükben zsidók voltak egész Európából - köztük 350-400 ezer magyar zsidó -, de sok lengyel, roma, szovjet hadifogoly és más nemzetiségű rab is életét vesztette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marci33 #12
    Magyarországon márpedig zsidóhatalom van és a Magyar népet igen is csúnyán megfertőzte a zsidó posztkommunista neveltetés.A háborúkor sajnos sok zsidó ide menekült plusz 1945 után zsidó megszállás alá kerültünk.A kommunista rendszer színtiszta zsidó találmány.Az öregeink ebben éltek és akik ezt akkoriban ellenezték tetszik vagy sem azokat is megfertőzte.A bankokban hivatalokban a mai napig ott űl ez a kiválasztott nép és csúnyán befészkelték magukat.Maguk a Talmud is más népek kizsákmányolásáról,elpusztításáról,elszegényítéséről,sakbantartásáról,megtévesztéséről szól.Nekík ez érdekük tetszik vagy sem hogy minket elszegényítsenek és az utolsó fillérünket elvegyék vagy elmennyen.A gazdagabbat középosztályt átbasszák a szegényt meg teljesen kifosszák.A hatalmi állásokat ezek mind elosszák egymás között.Akik vezető pozícióban vannak befolyásos helyen ezeket mind ők szelektálták ki a fajtájukból.Bankok,munkaközvetitők (főleg a külföldi munkakeresők magyaroknak 100%-ban zsidó),egyetemek,a politikai élet nagyrésze,adománygyűjtő cégek,egészségügy, hatalmi pozicióban mind ott vannak ez a posztkomunnista zsidó söpredék és a mai napig kivételezett kölykeik.Aki nem közülük való azt kiszelektáltálják hogy biztosítsák a gondtalan kizsákmányolást.Az iskoláinkban médiában ami a leg roszabb az internet kivételével mindenütt egy aktív tudatos zülesztő program propaganda van ami degenerált aberrált dolgokat tüntet fel természetes dolognak és arra próbál nevelni.És sajnos ez akarva akaratlanul megmérgezte és egyre jobban tudatosan mérgezi a magyar népet és főleg a gyerekeinket.Tetszik vagy nem tetszik Magyarország bizony zsidó kézben diktatúrában élő ország.Itt a cél tudatosan ezért dolgoznak hogy minél nagyobb,szegénységet,kiszolgáltatottságot,tanulatlanságot,rabszolgaságot teremteni.


    ÉZUS KRISZTUS a zsidókhoz tartott beszédéből Szt. János evangéliumában, VIII:44.
    "Olyanok vagytok mint apátok, az ördög, és ugyanolyan kéjsóvárak vagytok mint ő. Ő elejétől fogva gyilkos volt és nem ismerte el az igazságot, mert benne nincs igazság. Ha hazudott, a saját hazugságát mondta. Mert ő hazug és a hazugságok apja. Mire a zsidók azt válaszolták - " - ebből világos, hogy Jézus a zsidókhoz beszélt.
  • Nemzsidó #11
    Először is, én nem éltem még akkor, tehát nemcsak hidegen hagy egy Egyiptomból (arannyal megrakodva) menekülő közel keleti nép vélt, vagy valós tragédiája, mégha az valahol Európában történt is, mivel senki emberfia nem hívta Európába a sivataglakó zsidókat (sem a cigányokat), s hazánkban a mai napig nincs zsidó kisebbség. Mivel nem ismerem a korabeli történteket, de nem is érdekel, azokra kell hagyatkoznom, akik állítólag ismerik. Ezek többnyire elfogultak, dogmatikusak, így véleményem szerint állításaik -akár pro, akár kontra érvelnek- nemkülönben hibásak. Ez az elhunytak számának utóbbi években történt többszöri radikális csökkenésén is lemérhető. Ha így haladunk, pár év múlva az ezt kutatók már csak kb. százezer, esetleg tízezer esetet hitelesítenek majd? A másik oldalról pedig igenis léteznie kellett hollokausztnak, mivel ismerjük a zsidókat (már János apostolnál Jézus is nevén nevezte atyjukat), s ez alapján szükségszerűen be kellett következnie, mint annyiszor már a történelem során, ha megelégelte egy őslakos nép a parazitizmusukat.
    E nevelőtábor mindegyike tehát olyan emlékhely, mint a kereszténynek, szeretetvallásnak mondott judeo-katolikus egyház "templomai", melyekben a zsidók közbenjárásával keresztre feszíttetett, kivégzett, kivéreztetett töviskoronás Jézus királyt mutogatják, nem pedig az áldásosztó istenfiút (vajon miért? Hogy ti is így jártok, ha kritikát mondtok a nem-gojokra?). Sejtésem szerint az európai normákhoz, európai jogrendhez, kultúrához alkalmazkodni nem tudó, talán nem is akaró "kiválasztott" területfoglaló bevándorlók jobb belátásra bírása lehetett a célja ezeknek a "közintézményeknek", semmint valamely táj- és kultúridegen náció teljes likvidálása a bankárok ellen joggal lázadó, elszegényedett európai országalkotó nemzeteknek. Bár ez csak feltételezés részemről, de a tendenciák ezt mutatják számomra. A meghiúsult "átnevelés" következményeként a sivataglakó félelem-népe-hordák lelki- és gazdasági káoszban akarták/akarják tartani Európát, a mai napig hatmilliós önfeláldozásról (tehát öngyilkosságról, önfelgyújtásról) regélnek, melynek bizonyítékait mégcsak vizsgálni is antiszemitizmus lenne részemről, ha egyáltalán elérné szakmai ingerküszöböm a zsidókérdés. Ezzel szemben inkább bosszant e hazátlanok, vagyis "új-honfoglalók" lassan állandósulni látszó önajnározása, mellette önsajnáltatása, nemkülönben u.n. "kártalanításuk" a Magyar államtól, adóinkból. Hány évig kell még "kárpótlást" fizetnie országunknak az állítólag innen elhurcolt 510.000 olyan zsidó-etnikumú után, akiknek még a neve is ismeretlen? Hogyan tudták megállapítani hitelesen számukat? Ahol sem koncentrációs táborok, sem jogi értelemben vett zsidó kisebbség nincs, s nem is volt, hogyan keveredhet zsidóirtás gyanújába?
    Hatehát valakiket hibáztatni lehet a külföldi táborok létét illetően, akkor azok éppen az Usa, s csatlósai, amiért éveken keresztül nem tettek semmit a táborok felszámolásával, az azokhoz vezető utak, vasutak elvágásával kapcsolatban, tehát mintegy támogatva H. Adolf "szociális intézményrendszerét".
    Ha valaki magyar mégis szükségét érezné történelmi jelentőségű képek nézegetésének, sokkal inkább javaslom nekik a tőlünk Trianonban elorzott területek, épületek megtekintését, s ha igazán borzongató történetekre is kíváncsiak, az ott élők máig tartó meghurcolását, tömeges kivégzéseit, kitelepítéseit ajánlom figyelmükbe, mert ezek a magyar ember számára ezerszer fontosabbak kell legyenek, mint egy nálunk nem is élő közel keleti náció más országban, mások által bizonyítottnak ítélt hatmilliós létszámcsökkentése. Ráadásul a minket magyarokat ért károk szándékosan alábecsültek, noha soha nem állt az előidézők szándékában e károk megtérítése. Mi több mint hatmillió valós személyt vesztettünk el, élőhellyel, házzal, állatokkal, vasúttal, bányákkal, kikötővel, tengerjáró flottával, stb., mégsem hozakodnak elő politikusaink a kártalanítás igényével, de még a most visszavehető területeinkről is lemondanának. Ezennel jelzem nekik, a magyarok nem mondanak le Nagy-Magyarországról! Ellenben lemondunk a hollokauszt-kártérítések kifizetéséről, sőt visszakérjük a jogtalan kiutalásokat, mert mint fentebb írtam, nálunk jogilag nem él zsidó etnikumú személy, legfeljebb zsidó vallású magyarok, ám azok magyarok, nem zsidók, s így nem járhat nekik faji, etnikai alapon való megkülönböztetésük, pozitív diszkriminációjuk alapján semmiféle kárösszeg.

    Deák Billtől szabadon:
    ... A pénzemet hagyja,
    Az országom adja vissza... !
  • Griphons #10
    Ez jó, asszem kifüggesztem az ágyam fölé :)
  • Amergin #9
    Elhatároztuk, hogy mentjük ami még menthető ebben a nácziak lakta országban - beindítjuk a féregtelenítő kúrát amire itt már régen szükség van, de Ferencünk (akiben azért még kicsit bízunk) nem merte megtenni.

    Íme pár állítás a Holokausztról™ (aki nem ért egyet az náczi):

    a Holokauszt™ idegen szó, azt jelenti: minket sajnálni kell,
    a Holokauszt™ zsidó, egyetemes és magyar tragédia,
    a Holokausztért™ a világ összes népei - de főleg a magyar - felelősek,
    a Holokauszt™ az egyetlen igaz vallás, ebből következőleg
    a Holokauszt™ tagadása vagy a napról-napra növekedő áldozatok számát vitatni, kisebbíteni morálisan és történelmileg elfogadhatatlan,
    a Holokauszt™ áldozatai ártatlan zsidók voltak, ebből következőleg
    más népnek nem lehet Holokausztja™,
    a Holokauszt™ a legjobban fizető márkanév, az a sok millió ember aki ebből él nem tévedhet.
    A Holokausztról™ filmeket kell forgatni, iskolákban kötelezővé kell tenni, és kétkedés nélkül magunkévá tenni mondanivalójukat (gyk.: bűnösök vagytok mind! És náczik.)
    A Holokauszt™ a tolerancia és egymás tiszteletének filozófiáját örökíti át az új nemzedékre - ezért kell minden eszközzel oktatni; aki pedig nem hisz benne azt kinyírni mind egy szálig.
    Magyarország ugyan megszállt ország volt, de ez nem jelenti azt hogy ti mocskos magyarok ne lennétek bűnösök - fizessetek! Ez az első pont amiben nem szerepelt a Holokauszt™ márkanév. Ja de.
    A nemzet történelmileg kialakult kulturális közösség, az utódokat összeköti az elődökkel közösen vállalt múlt. Ezért szembe kell néznünk azzal, amit az ősök a múltban elkövettek. Ez felelősséget jelent, a történelmi hibák számbavételét. Ez azt jelenti, hogy ti népírtók vagytok egytől-egyig, viszont mi tovább gyilkoljuk a palesztínokat. A saját földjükön. Valami nem tetszik náczikám?
    A magyar múltat senki sem sajátíthatja ki, sem ideológiai, sem pártalapon. (gyk.: a magyar múlt a Holokauszton™ kívül nem áll másból)
    Meg kell emlékeznünk azokról akik az életüket kockáztatták az üldözöttekért! Valamint meg kell emlékeznünk a dicső vörös hadseregről akik utólag felújították a gázkamrákat. Meg kell emlékeznünk a Holokausztról™ legalább 2 naponta. Szélsőjobboldali riogatással egybekötve.

    Aki ezekkel a pontokkal nem ért egyet az nem ember, hanem vérnáczi. A józan antifaszista ész azt diktálja, hogy ezek az evidens állítások minden magyar család otthonába kikerüljenek, valamilyen központi helyre.
    Aki nem így cselekszik, szintén náczi és tönkretesszük. Vagy egy vödör szart borítunk a gyereke fejére az óvodában. Mert mi antifák bátrak vagyunk ám, velünk nem baszakodhat senki.
    A múltkor beszólt a kis Bécike a 2/B-ből, úgy helyben hagytuk beszart.

    Jobb lesz, ha elgondkodik a bűnös társadalom! Észre kell venniük mekkora fájdalmat okoztak, és hogy ezt csak egyféleképpen tehetik jóvá. Ideje belenyúlni a pénztárcába faszikáim!
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2014.12.04. 23:28:43
  • zola2000 #8
    A DCTP által sokszor kiírt szöveg jut eszembe: "keep up the hype"

    (Aki ennyire fenntartja ezt nem gondol arra, hogy a negatív reklám is reklám? Vagy pont erre gondol)
  • Cefet #7
    Hurrá!
  • Serutekin #6
    Az élet azért rosszabb, mint a színpad, mert gyakrabban kell meghajolni...
  • Lunki88 #5
    Én ellátogattam egyszer (lengyelországi nyaralásom során), de köszönöm bőven elég is volt. Nem értem miért kényszerítenek erre már kis iskolás gyerekeket is lassan, illetve azért sejtem az okát, de nem írom le ide mert le leszek "nácifasisztázva".
  • Serutekin #4
    Végre! Most már felválthatom a napi egy órai sarokba fordulós bűnös vagyok istenem monológot erre. Azt hiszem végre teljessé vált az életem.
  • Sippie #3
    azért ez így elég gyenge. A minimum az lenne, hogy mindenkit kötelezni kéne, hogy 1 órán keresztül nézze az oldalt naponta. Addig semmi más nem működne a számítógépen. Azért erre igazán gondolhattak volna...