Berta Sándor

A videostream-piacon erősíthet a Vodafone

A telekommunikációs óriás megvásárolná a Blinkbox nevű szolgáltatást.

A video-on-demand platform jelenleg a Tesco tulajdonában van, azonban az áruházlánc október elején közölte, hogy vagy megválik a szolgáltatástól vagy bezárja azt. A Blinkboxra felfigyelt a Vodafone, amely szeretné megerősíteni a pozícióját a videostream-piacon is. A társaságnak már van saját TV-streaming ajánlata, a Vodafone TV, amelyen keresztül 80 szabadon fogható televízióadó műsora nézhető, közülük 28 HD minőségben, emellett a kapcsolódó videotéka kínálatában több mint 8000 film és filmsorozat található meg. Mindez azonban csak a kezdet, az óriáscég szeretné kibővíteni az ajánlatát és ezért jött kapóra a Tesco lépése.


A Blinkbox eladását Dave Lewis, a Tesco vezérigazgatója azért fontolgatja, mert a nagy veszteségek miatt szeretné, ha az áruházlánc a jövőben a fő tevékenységi körére összpontosítana. A két fél között már elkezdődtek a tárgyalások. Érdekesség, hogy a Blinkboxnak van Vodefone-os vonatkozása, hiszen a platformot a távközlési vállalat egykori menedzserei alapították. Az oldal kínálatában jelenleg mintegy 10 000 film és filmsorozat található meg, ezek megvásárolhatók, illetve kikölcsönözhetők. A Blinkbox támogatja az UltraViolet másolásvédelmi rendszert.

A The Guardian ugyanakkor kiderítette, hogy a szolgáltatás az utolsó pénzügyi esztendőben 20 millió fontos veszteséget könyvelt el, úgy tűnik azonban, hogy mindez egyáltalán nem zavarja a Vodefone menedzsmentjét. Arról egyelőre nem szivárogtak ki információk, hogy a Vodafone milyen feltételek mellett vásárolná meg a Blinkboxot, de ha a tárgyalások sikeresen zárulnak, úgy a Netflix és az Amazon Prime új kihívóval szembesülhet. A telekommunikációs konszern emellett élénken érdeklődik a Liberty Global (azaz a UPC) iránt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!