Berta Sándor

A Microsoft célkereszt­jébe kerülhet a Dailymotion

A tengerentúli konszern azt fontolgatja, hogy tulajdonrészt szerez a YouTube francia vetélytársában.

Stephane Richard, az Orange első embere a BFM francia televízióadónak elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Microsoft képviselőivel és a megbeszélések tárgya, hogy az óriáscég tulajdonrészhez jusson a videomegosztó platformban. A menedzser hozzátette, hogy egyelőre kérdéses, hogy az egyeztetések sikerrel járnak-e. Az teljesen valószínűtlennek tűnik, hogy a Dailymotion száz százalékban a Microsoft tulajdonába kerül, mivel egy ilyen üzlet megbukhatna a francia kormány aggályai miatt.

Az Orange tavaly már megpróbálta értékesíteni a videomegosztó oldalt, akkor úgy tűnt, hogy a Yahoo! lehet a befutó és a platform 75 százalékos tulajdonrészét vásárolhatja meg. Végül az üzletből semmi sem lett, ugyanis az illetékes helyi hatóságok nem engedélyezték a tranzakciót. Az Orange ettől függetlenül már hosszú ideje keresi a Dailymotion új partnereit, amelyek segíthetnek az ajánlat kiépítésében és abban, hogy az oldal nemzetközileg még ismertebb legyen.

A 2005 márciusában alapított portál 165 embert foglalkoztat és 34 országban 16 nyelven érhető el. Havonta 106 millióan látogatják és a felhasználók 2 milliárd videót tekintenek meg a segítségével. A platform egyaránt támaszkodik a független tartalomkészítők és a prémium kategóriás partnerek anyagaira, a piaci értékét pedig 300 millió dollárra becsülik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!