Berta Sándor

YouTube-videókat készítő céget vett a Disney

A filmstúdió közel 500 millió dollárt fizetett a Maker Studios nevű vállalkozásért, amely számos YouTube-csatorna partnere.

A Maker Studios felvételeit havonta 5,5 milliárd alkalommal tekintik meg a felhasználók. A megállapodás értelmében a vállalat tulajdonosai további 450 millió dollárt kapnak, ha sikerül bizonyos üzleti célokat teljesíteni. A Maker Studios összesen 55 000 YouTube-csatornát üzemeltet, amelyeknek 380 millió regisztrált tagjuk van.

Kevin Mayer, a Disney vállalati stratégiáért felelős alelnöke elmondta: ki akarják használni a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket és szeretnék a saját tartalmaikat elérhetővé tenni a segítségével, emellett megvizsgálják, hogy az online videók formátumai és sztárjai beleférnének-e a saját programkínálatukba. Nem ez az első hasonló tranzakció az ágazatban, hiszen a Dreamworks tavaly 150 millió dollárért vette meg a Maker Studiós konkurensének számító Awesomeness TV-t, míg a Warner Bros. a számítógépes játékokra specializálódott Machinima nevű online videócsatornában szerzett tulajdonrészt.

A Maker Studios többek között a Tessa Violet, a Bart Baker, a KassemG, a Timothy DeLaGhetto, a Peter Shukoff és a Lloyd Ahlquist's Epic Rap Battles of History nevű YouTube-csatornák számára készít videókat. A cég székhelye a kaliforniai Culver Cityben van és ott is marad, s kirendeltségei vannak New Yorkban és Londonban is. A Maker Studios a jövőben közvetlenül Jay Rasulo pénzügyi vezető irányítása alá tartozik majd. A felvásárlás a harmadik üzleti negyedévben zárulhat le, ha az illetékes hatóságok zöld utat adnak a tranzakciónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!