Berta Sándor

Újabb európai országokban lesz elérhető a Netflix

Az amerikai platform folytatja a kontinensen a terjeszkedést, most Franciaországra és a német nyelvterületre fókuszálnak.

A Netflix közleményében és Twitter-üzenetében egyaránt azt írta, hogy 2014 végére - alacsony havidíjak mellett - a szolgáltatás elérhető lesz Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban és Luxemburgban. A helyi és a globális televíziós tartalmak, valamint filmek így hozzáférhetővé válnak a tévéken, a táblagépeken, az okostelefonokon, a játékkonzolokon és a számítógépeken.

A Netflixnek jelenleg több mint 40 országban több mint 48 millió regisztrált tagja van, akik havonta több mint egymilliárd órányi televíziós felvételt és filmet néznek meg. A platform Európában először 2012-ben vált elérhetővé, méghozzá az Egyesült Királyságban, Írországban, Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban, majd tavaly Hollandiában is.

A hivatalos bejelentés előtt a Le Figaro francia napilap azt írta, hogy Franciaországban a szolgáltatás szeptember közepén lesz elérhető. A Netflix lehet a következő online óriáscég, Észak-Amerikában már most is meghatározó szereplőnek számít az internetes piacon. A médiaszolgáltató a következő években felnőhet az Amazon, az Apple, a Facebook, a Google és a Microsoft mellé. Észak-Amerikában már a letöltések 31,6 százalékáért a Netflix felel és a sikerét főként a saját gyártású produkcióknak, például a House of Cards sorozatnak köszönheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #1
    jöhetne má ide is (jó tudom proxyzni lehet, de azé nemá....)