Gyurkity Péter

Törhetetlen kijelzőt fejlesztett ki a Samsung

A cég telefonok mellett egyéb eszközökben is meghonosítaná az új panelt.

A Samsung érdekes bejelentést tett: közölték, hogy új, a különböző külső fizikai behatásoknak sokkal jobban ellenálló, úgynevezett törhetetlen kijelzőt fejlesztettek ki, amely rögtön meg is kapta az amerikai illetékesek kedvező minősítését. A tesztek alapján valóban jól teljesít a panel, így hamarosan jöhetnek az első piaci megoldások.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a cég mérnökei tulajdonképpen egy hajlékony OLED-szubsztrátot kombináltak a műanyag borítással, amely jobb védelmet biztosít a hagyományosan alkalmazott üveg rétegekhez képest. Ezt többek között egy rövid videóban is bemutatják, ennek során kalapáccsal veszik kezelésbe a fejlesztést (persze nem brutális módon, hiszen nem az eszköz megsemmisítése a cél), néhány ütés után pedig elégedetten állapítják meg, hogy nem látható különösebb hatás a panelen. A cég szerint autókban, katonai eszközökben, konzolokban, vagy akár táblákban is helyet kaphat a megoldás.


Nem véletlen, hogy külön említik a katonai eszközöket, hiszen az amerikai munkaügyi minisztérium egyik részlegének dolgozó Underwriters Laboratories máris kiadta a megfelelő minősítést a Samsung paneljére, ezt pedig részletes, eredetileg a védelmi minisztérium által meghatározott tesztek után tették csak meg. A tesztelés során összesen 26 alkalommal ejtették el a panelt 1,2 méteres magasságból, ezt követően semmilyen károsodást nem észleltek, az extrém hőmérsékletek sem okoztak gondokat, a Samsung maga azonban még tovább ment, és 1,8 méterről dobta el a tesztpéldányt, amely ezután sem károsodott semmilyen formában.

Arról még nem szól a fáma, hogy a panel pontosan mikor és milyen termékekben jelenhet majd meg, erről azonban nyilván a Samsung fog először hírt adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • OGMontana #8
    Aztán rákötik telefonra és a fél kijelzőn nincs kép, másik felén meg pixelhibák. :D
  • Macropus Rufus #7
    anno láttam egy videót amiben a kistáska kalapácsnak használta a telefonját. Hol volt még a Samu ezen dobása. JA: a telónak semmiféle baja nem lett. A kijelzőnek sem.
  • karikusz #6
    Gumikalapáccsal :)))) Gondolom az egész világban gumiszőnyeg lesz a telefon alatt amikor leesik :D
  • Csatabika #5
    Régi filozófiai dilemma, hogy ha a sérthetetlen páncél találkozik a mindet átütő golyóval akkor mi lesz...
    ;-)
    Ahogy bPatrik0521 is megjegyzi, két ellentétes dolog áll szemben.
    Ha azt akarod, hogy ne törjön rugalmas, és lágyabb lesz az anyag, de karcolható.
    Ha a karcoknak kell ellenállni akkor meg kemény rideg lesz.
    Damaszkuszi acélból kéne csinálni, ott állítólag sikerült összehozni mindent ;-)

    Utoljára szerkesztette: Csatabika, 2018.07.27. 11:25:02
  • bPatrik0521 #4
    cserébe sokkal jobban karcolódik majd
  • kvp #3
    Tenyleg kvazi torhetetlen. Nem torik, hanem elobb megnyulik es eldeformalodik es utanna meg szakad. Pont olyan mint minden rendes puhabb irasvetito folia, ugyanis abbol van. (az egesz osszetetele: irasvetito folia, felgozolt elektrodak, felkent oled festek, felgozolt elektrodak, hatlapi folia)

    ps: ha atszurod, akkor viszont zarlat vagy szakadas lehet belole amitol jobb esetben csak egy pixel esik ki, rossz esetben egy egesz sor vagy oszlop
  • robogo81 #2
    Nekem úgy tűnik a Samsung nevezi törhetetlennek(bár megjegyzi hogy nem az ), az író csak ezt írja le(igaz a cikkben ő is tudja ez csak virtuálisan igaz).
  • nlght #1
    zugújságirókám
    a törhetetlen =/= sokkal jobban ellenáll
    döntsük már el melyik