Berta Sándor

Rugalmas kijelzővédő összehajtható eszközökhöz

A hivatalos bemutatóra a jövő héten kerül sor.

A Las Vegasban megrendezendő Consumer Electronics Show (CES) keretében jelenti majd be a legújabb fejlesztését az SK Innovation nevű dél-koreai energiaipari óriás, amely kifejezetten összehajtható készülékekhez készített rugalmas képernyővédőt. A megoldás hivatalos neve Flexible Cover Window és olyan kijelzőkhöz alkották meg, amelyeket az összehajtható okostelefonokba, táblagépekbe és laptopokba építenek be a különböző gyártók. A védőeszköz két fő jellemzője a rugalmasság és a tartósság.


Az összehajtható képernyőkhöz felhasználható poliimid filmréteg kifejlesztése 2016-ban kezdődött. A poliimid fóliának nincs olvadáspontja, a fizikai jellemzői kiválóak, a szakítószilárdsága magas, rendkívül jól ellenáll a csúszásnak, a karcolásoknak, az átvágásnak, a kopásnak, az oldószereknek és vegyi anyagoknak. Ráadásul ellenálló a sugárzással és az ultraibolya fénnyel szemben. A védőréteg emellett akár több tízezer összehajtást is kibír.

Az SK Innovation közölte, hogy jelenleg az új megoldás forgalomba hozatalára készül és mindent ennek rendel alá a Jeungpyeongban lévő létesítményében. A társaság megvizsgálja, hogy a tömegtermeléshez szükség van-e az üzem kapacitásának a bővítésére. A tervek között szerepel egy új gyár létrehozása még az idén, és a helyi kijelzőgyártókkal való együttműködés kialakítása. A társaság 2019 második negyedévében 40 milliárd wont akar befektetni a projektbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Nezem, nezem, aztan beugrik, ennek az elodjet hivjak az elektronikaban kapton szalagnak... Tenyleg jo, nehez elolvasztani, de nem annyira stabil mint ami idealis lenne. A tobb tizezer osszehajtas mondjuk 35 ezres erteknel es napi 100 hajtas eseten 1 ev. Vagy napi kb. 30 ossze es szethajtassal 3 ev. Telefonokhoz ez azert meg keves.