Berta Sándor

Összehajtható laptop­képernyőn dolgozik a Samsung

A gyártó nem csupán az okostelefonoknál alkalmazná a koncepciót.

Lee Min-Cheol, a Samsung PC-k marketingjéért felelős alelnöke egy dél-koreai rendezvényen kijelentette, hogy miként az összehajtható okostelefonok esetében, úgy ezen a területen is kijelzőgyártókkal dolgoznak együtt azért, hogy összehajtható képernyőkkel felszerelt laptopokat kínálhassanak. A cél az, hogy ezek a kijelzők ne csak egyszerűen össze- és kihajthatók legyenek, hanem egy teljesen új felhasználói élményt is kínáljanak. A notebookokban megjelenő összehajtható képernyők alaposan megváltoztathatnák a 2 az 1-ben készülékek piacát. A jelenlegi átalakítható modellek ugyan már most is lehetővé teszik a táblagép és a média üzemmód használatát, de egy összehajtható kijelző teljesen új dizájnokat tenne lehetővé.

A Samsung egyelőre nem árulta el, hogy melyik vállalattal akar együtt dolgozni, miként azt sem, hogy mikorra készülhet el az első prototípus. A The Verge azt írta, hogy az olyan modellek, mint a Hewlett-Packard Spectre Folio vagy a Microsoft Surface ideálisak lennének egy rugalmas és összehajtható képernyőhöz.

A The Korea Herald pedig arra világított rá, hogy a Samsung évente körülbelül 3,2 millió PC-t értékesít - elsősorban Dél-Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Brazíliában, s ezek Min-Cheol szerint központi szerepet játszanak az IT-termékek és más mobil eszközök közötti kapcsolat erősítésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Össze hajtható monitor nem lesz? Nagyban megkönnyítené a szállítást,a kisebb helyfoglalás miatt!