Berta Sándor

Biotech céget vett a Google

A Lift Labs nevű vállalkozás különleges kanalakat készít, amiket a neurológiai betegségekben, például a Parkinson-kórban szenvedő emberek használhatnak.

Az evőeszközökbe szenzorokat építettek be, amelyek érzékelik a kezeken, az ujjakon, az alkaron vagy a lábakon lévő remegést. A szenzorok nem csak észlelik a remegéseket, hanem a beépített motorok segítségével ki is egyenlítik azokat, így lehetővé válik, hogy a betegek önállóan is ehessenek. A Liftware nevű kanalak hatékonyságára jellemző, hogy akár 75 százalékkal is csökkenthetik a kéz rángását.

A Lift Labs céget várhatóan integrálni fogják a Google X kutatólaboratóriumba. A tervek alapján az óriáscég továbbra is értékesít majd különleges kanalakat, amelyek 295 dollárba kerülnek. A vállalat más eszközöket, például egy villát és egy kést is kínálna. Az nem derült ki, hogy a Google mennyit fizet a Lift Labs tulajdonjogáért.


A Google hangsúlyozta: meg fogják vizsgálni, hogy a technológiát miként használhatnék fel más módon is azért, hogy javítsanak a neurológiai betegségek, például a Parkinson-kór és a remegések megértésén. A The New York Times pedig arról írt, hogy a felvásárlás mögött Sergey Brin miatt személyes érdekek is húzódhatnak. A konszern társalapítója még 2008 szeptemberében blogbejegyzésben jelentette be, hogy a szervezetében egy olyan gén található, amit a Parkinson-kórral hoznak összefüggésbe a kutatók. A génnek köszönhetően nála 20-80 százalékkal nagyobb a kór kialakulásának veszélye, mint egy átlagembernél. Brin édesanyja, Eugenia is hordozza a gént és ő Parkinson-kórban szenved.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gladiator #2
    Szerintem osszekevered a Google-t egy jotekonysagi szervezettel. Ha nekem ilyen bajom lenne, halat adnek, hogy valaki kifejlesztette ra a megoldast, nem kezdenek meg el reklamalni. 300 dollar nem keves egy kanalert, de itt ne csak azt nezd, hogy mennyi az eloallitasi koltsege (gondolom kb. 15-20 dollar), de a tobb millio dollaros k&f-nek is meg kell valamikor terulnie, plusz tovabb is kell majd fejleszteni, megcsinalni a kest, a villat, egyeb dolgokat, az is tobb 10 millio dollar lesz.
  • lived #1
    Lehet hogy csak én vagyok ezzel így de mindig pofátlanságnak tartom mint amikor, pl. egy ilyen eszközért is ilyen horibilis összegeket, meg akár maga az hogy pénzt kérnek el.
    Valakinek ételre is alig futja, nem hogy még egy ilyen kanálra.
    Most kettőn áll a vásár. A google mint egy hatalmas multi vagy lejebb faragja az árakat és még több ember számára elérhetővé teszi, vagy még jobban meg akarja majd tömni pénzel a zsebét.