Berta Sándor

Filmes céget vett a Google

A keresőóriás integrálná saját rendszerébe a megszerzett felhő-szolgáltatásokat.

Az IT-óriás bejelentette, hogy megvásárolta a 2011-ben Bostonban alapított Zync nevű céget, amely a felhőtechnológiában lévő számítási teljesítmény segítségével készít filmekhez különleges effekteket. A technikát felhasználták többek között a Looper - A jövő gyilkosa, a Sötétségben - Star Trek és az Amerikai botrány című filmekben, valamint több száz reklámban.

A vizuális effekteket általában szerverfarmokon renderelik, azonban a filmstúdiók napjaikban szívesebben alkalmaznak olyan partnereket, mint a Zync, amelyek a felhőtechnológiát hívják segítségül ehhez a munkához és az elvégzett munkát percdíjban számolják el. Belwadi Srikanth, a Google projektmenedzsere is azt emelte ki a blogbejegyzésében, hogy erre immár a Zync esetében is lehetőség lesz.

A Zync felhőszoftvere különösen rugalmas a 2D-ben és 3D-ben használható különleges effektek generálásában. A vállalkozás ugyanakkor elsősorban nem a filmes effektek, hanem Cloud-csomagja miatt vásárolta fel a vállalatot, amelynek megoldásait ötvözni akarja a saját hasonló rendszerével.

A felvásárlás azért is érdekes, mert a Zync ajánlatai eddig az Amazon szervereinek köszönhetően voltak elérhetők. A Zync immár a 27. cég, amit az idén a Google megvásárolt és a második egy hónapon belül, amely a filmgyártáshoz kapcsolódik. A társaság augusztus elején vette meg a két évvel ezelőtt alapított bostoni Directr-t, amelynek az okostelefon-alkalmazása segítségével videók szerkeszthetők.

A Google az idén 20-30 milliárd dollárt akar külföldi szerződések megkötésére, illetve cégek és technológiák megvásárlására fordítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!