Berta Sándor

Az ebola elleni harcot támogatja a Gates Alapítvány

A házaspár ezúttal a Nyugat-Afrikában pusztító gyilkos kór elleni küzdelmet próbálja segíteni.

Bill és Melinda Gates az alapítványukon keresztül 50 millió dollárt adományoznak az ebola elleni harcra. Az összeg jelentős részét a nyugat-afrikai ebolajárvány megfékezésére, míg a fennmaradó részt az új gyógyszerek kifejlesztésére fordítják majd. A szervezet a pénzt részben az ENSZ szövetségeinek, részben pedig bizonyos intézkedések finanszírozására ajánlotta fel.

"A partnereinkkel keményen dolgozunk azon, hogy megtaláljuk az életek megmentésének a leghatékonyabb módját és megállítsuk a halálos betegség átadását. A kezelések, a hatóanyagok és a diagnosztika fejlesztését is szeretnénk felgyorsítani, ugyanis ez segíthet a járvány megszüntetésében és egyúttal elkerülhető az új járvány kitörése" - jelentette ki Sue Desmond-Hellmann, az alapítvány igazgatója.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai alapján Nyugat-Afrikában szeptember 6-ig körülbelül 2300-ra nőtt az ebolában elhunytak száma. A járványban eddig összesen 4293 ember fertőződött meg és a betegek fele három héten belül meghalt. Brownie Samukai, Libéria védelmi minisztere csak a héten kért nemzetközi segítséget az ENSZ Biztonsági Tanácsától.

Az Európai Unió szeptember elején 144 millió euróra növelte az ebola elleni harccal kapcsolatos adományát, míg az USAID további 75 millió dolláros támogatást ígért. Korábban számos állam és szervezet, például a Világbank és a WHO jelezte, hogy igyekszik segíteni a nyugat-afrikai országoknak. A legfrissebb ENSZ-becslések alapján a járvány legyőzéséhez a következő hónapokban legalább 600 millió dollárra lenne szükség.

Februárban derült ki, hogy Bill Gates a Microsoftnál már csak az új termékekkel fog foglalkozni. A Gates Alapítvány első szolár-latrinája márciusban készült el, ezt követően fogamzásgátló chip is született a menedzser támogatásával, majd ismertté vált, hogy Bill Gates adományozásra taníttatja a gazdagokat Kínában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #6
    Szep szep, de kb nem er semmit. A klimavaltozast kene inkabb kezelni, fekezni, mert nem ketseges, hogy ez a mostani megfekezhetetlen ebola jarvany is a globalis felmelegedes miatt van.
  • NEXUS6 #5
    Tök igaz. Gates jóember netessék bántani! Pl Gates jósok pénzt költött olyan, elvileg Afrikába szánt wc kifejlesztésére, ami napenergiával működik és talán egy kerül annyiba, mint amennyit most kegyesen felajánlott.

    Mellesleg honnan vannak a milliárdjai. Pl tőlünk, ahol 2 milkó szegény él.
  • Ender Wiggin #4
    PS: Ford tán nem volt milliárdos? :-)
  • Ender Wiggin #3
    aha. összeesküvés elméletekben jó vagy-e? gates már jó sok milliárdját elköltötte csóró afriakaira eddig is. lehet, hogy ez szerinted gáz, szerintem meg példaértékű.
  • Kotomicuki #2
    Többek között Paul Walker-k is azért kellett meghalnia, mert egy ilyen milliárdos "jobbító" szándékáról húzta le a leplet...

    Inkább egy ilyen se legyen a földön, ahogy azt már Ford is megírta, 100 éve!
  • Ender Wiggin #1
    nem semmi figura. h aminden milliárdos olyan volna mint ő, lehet, hogy jobb hely lenne a világ...