Berta Sándor

Különleges lesz az AlpenTab táblája

Az osztrák gyártó egy fából készült házba csomagolta be Windows operációs rendszerű tabletjét.

Thomas Svacha, az AlpenTab képviselője elmondta, hogy az új tábla PC háza teljesen fából van. Mindez egy hirtelen ötlet eredménye és soha nem tervezték az eszköz sorozatgyártását, azonban a készülék a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) az Intel bemutatójának köszönhetően felkeltette az emberek érdeklődését, így kénytelenek voltak változtatni az álláspontjukon.

A fa burkolat nemcsak a kisebb súly miatt előnyös, hanem azért is, mert jól vezeti el a keletkező hőt. Éppen emiatt egyébként a gyártó lemondott a fa kémiai kezeléséről is. A tábla házát dió- és kőrisfából készítik. A jövőben is ennél maradnának, nem tervezik például trópusi fák felhasználását. Az AlpenTab Wienerwald 1280 x 800, míg az AlpenTab Wienerwald Limited Edition 1920 x 1080 képpont felbontású, 10,1 hüvelykes, kapacitív IPS-paneles érintőképernyővel van felszerelve. Mindkét modell operációs rendszere a Windows 8.1, a Limited Edition változathoz dokkolóegység, billentyűzet és egér is jár, szintén fából.


A termékek az Intel Baytrail-T Z3735D négymagos processzorra és az Intel HD grafikus magra, továbbá 2 gigabájt DDR3 RAM-ra és 64 gigabájtos SSD meghajtóra épülnek. Az elülső kamera 2, a hátoldali 5 megapixeles. Van WiFi- és Bluetooth 4.0-támogatás, HDMI-kimenet USB 2.0-port, beépített mikrofon és sztereó hangszóró, fejhallgató-csatlakozó, illetve SD-bővítőhely. A két táblagépet október 31-től lehet megvásárolni, a hagyományos verzió 799, a limitált 4500 euróba fog kerülni. A garancia 1 év.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #1
    Legjobb a fa burkolatba fúrt szellőzők kialakítása abszolút kézzel készült :)