Berta Sándor

Modbook Pro X - OS X-es tablet közösségi finanszírozásban

Az új terméket retinakijelzővel és Intel Core i7 processzorral szerelték fel, ennek megfelelően nem az átlag pénztárcájúaknak készült.

A Modbook Pro X projekt célja egy olyan táblagép létrehozása volt, amelyen a Mac OS X operációs rendszer fut. A fejlesztők a készülék kifejlesztését a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon keresztül valósították meg, 331 támogató segítségével több mint 318 000 dollárt sikerült összegyűjteni. Az eredeti cél ennek fele, 150 000 dollár volt. Az új termék egyaránt hasznos lehet a tervezőknek, a művészeknek, más kreatív szakembereknek, valamint kép- és videószerkesztésre, multimédiás feladatok elvégzésére, bemutatók készítésére.

A Modbook Inc. által megalkotott eszköz különlegessége, hogy 15,4 hüvelykes retinakijelzőre épül, amelynek a felbontása 2880 x 1800 képpont és elsősorban digitális toll segítségével használható. A tábla PC fő egysége egy Intel Core i7 processzor, aminek a maximális órajele 2,8 GHz. Ezt az integrált Intel Iris Pro grafikus egység és - opcionálisan - az nVidia GeForce GT 750M GPU egészítik ki, továbbá legfeljebb 32 gigabájt 1600 MHz órajelű RAM és maximum 1 terabájt PCIe-s flashmemória.


A táblát ellátják különböző csatlakozókkal, többek között két-két Thunderbolt 2- és USB3.0-porttal, HDMI-kimenettel. Vannak sztereó hangszórók, Bluetooth- és WiFi-támogatás, SDXC-bővítőhely, két mikrofon és digitális/analóg audiokimenet. Az operációs rendszer a Mac OS X 10.10 Yosemite, míg a MyScript a kézírást ismeri fel. A billentyűzetből 13 változat készül majd, a támogatott nyelvek között van az amerikai és a brit angol, az arab, a dán, a francia, a német, az olasz, a japán, a norvég, az orosz, a svéd, a svájci és a spanyol.

A készülék bevezető ára 4000 dollár, minden kiegészítővel együtt viszont már 5700 dollárba kerül. Az első modelleket 2015 elején szállíthatja ki a Modbook Inc. A termékekre a gyártó 3 év garanciát vállal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Iszonyatosan ronda, de amúgy érdekes ötlet. Nekem is hiányzik, hogy érinthessem a Cinema Display-t ahelyett, hogy egérmutatót navigálnék, legalább is bizonyos helyzetekben.