Berta Sándor

Új tenger alatti kábel épül az USA és Japán között

A Google immár a harmadik tenger alatti kábelprojektet támogatja. Az IT-óriás számára az ázsiai régió egyre fontosabb.

A FASTER nevű új kábelt egy több társaságból álló konzorcium akarja kiépíteni. A programban részt vesz a Google, a China Mobile International, a China Telecom Global, a Global Transit, a KDDI, a SingTel és az NEC. A munka várhatóan 2016 második negyedévére fejeződhet be.

Az optikai kábel 60 Tbps-os sávszélességet biztosít. Az új vezeték Chikura és Shima japán városokat köti majd össze az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján lévő metropoliszokkal (Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle). A 7,7 Tbps-os UNITY után, amit 2010-ben adtak át és amely szintén Japánt és az USA-t köti össze, illetve a 2011-ben beüzemelt SJC után, ez a harmadik ilyen jellegű program, amit a Google támogat. Az SJC Japán, Kína, Brunei, Thaiföld, Szingapúr, Indonézia, a Fülöp-szigetek és Hongkong között biztosít összeköttetést.


Urs Hölzle svájci informatikus egyike a Google annak a tíz munkatársának, akik a technikai infrastruktúráért felelnek. A vállalat alelnöke a Google Plus rendszerében nyilvánosságra hozott bejegyzésében azt írta, hogy a 300 millió dolláros projekt biztosíthatja a konszern szolgáltatásainak gyorsabb és megbízhatóbb működését. Ez megfelel a vállalat a stratégiájának és ehhez szükség van erre a hálózati infrastruktúrára. Mindez független attól, hogy a több mint egymilliárd Android-használóról vagy a felhőplatform számára termékeket készítő fejlesztőkről van szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wharyoo #2
    Kétlem, hogy rézkábelen küldenék a fényt ide-oda ;)
  • Amergin #1
    Reméljük ezek a kábelek nem rézből vannak, mert akkor ellopikálódnak...