Gyurkity Péter

Jön a Moto G2

A hardver nem sokat változik, de ugyanazért az összegért picit többet kapunk majd.

A Moto G a tavaly év második felében mutatkozott be, és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert azon vékonyabb pénztárcájú vásárlók körében, akik egy tűrhető sebességű megoldásra vágytak. A gyártó most a hardveres téren némileg jobb változatot dobhat piacra, méghozzá a megszokott áron.

Külső források számoltak be - egy érdekes felvétel kíséretében – arról, hogy a Motorola készül a Moto G második verziójával. Ez talán Moto G2 néven jelenik majd meg, a hardveres összetételt és a várható árat illetően azonban jóval magabiztosabban nyilatkoznak. Ezek alapján arra számíthatunk, hogy a cég megtartja a 4,5 hüvelykes kijelzőt, az általa támogatott 720p felbontást, szintén változatlan lesz a processzor, amely marad a Qualcomm által kínált, 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 400-as típus, ezt pedig a második generáció esetében is egy 16 GB-os belső tároló egészítené ki.

A változás a hátoldali kamera esetében lesz megragadható, itt ugyanis az 5 megapixeles példányt egy 8 megapixeles változat válthatja le, a támogatott funkciók listáján pedig megjelenik a dual-SIM kapacitás. Az is elképzelhető, hogy az LTE-elérés ezen olcsóbb példány esetében is elérhető lesz, ami azért lenne fontos előrelépés, mert az eredeti készüléknél ezért 40 dollárral többet kellett fizetnünk – a Moto G ugyebár 179 és 219 dolláros árcímkével bukkant fel. Biztosra persze még nem mehetünk, mert a cég mélyen hallgat ez irányú terveiről.

Azt azonban világosan látni, hogy a Moto X esetében igyekeznek minden meglévő példányt kiszórni, a Moto Maker weboldalon például a „MBXISMOT” kód révén szerdáig 50, illetve 75 dolláros kedvezményhez juthattak a vásárlók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!