Gyurkity Péter

Moto X+1 és Galaxy Mega 2 részletek

A Motorola új készülékéről egy homályos kép, a Samsung megoldásáról pedig a hatósági engedély szivárgott ki.

A Moto X+1 számos alkalommal szerepelt a sajtóban, hiszen ez a telefon lesz a gyártó soron következő csúcskategóriás megoldása. Érdekes módon most egy kissé elmosódott kép miatt került előtérbe a fejlesztés, amelyről továbbra is külső források által áll rendelkezésünkre részletes információ, ám jövő hónap végén esedékes bemutatóig nincs már hátra sok.


A felvételen nem sokat látunk a készülékből, hiszen azt egyrészt az androidos gyártók által a tesztelési periódus alatt preferált fekete burkolat, valamint az azt védő tok takarja el. Egyesek szerint nem is az X+1, hanem a Bionic 2 szerepel a képen, mások pedig azt emelik ki, hogy előbbi egyes benchmark tesztekben is felbukkant, mégpedig Motorola XT912A néven. Erre hivatkozva állítják, hogy a várva-várt megoldás egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel, valamint egy 2,26 GHz-en futó négymagos Snapdragon 800 chippel jelenik majd meg, az Adreno 330 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, egy 32 GB-os belső tároló, egy 12 megapixeles hátoldali kamera, valamint az Android 4.4.3 KitKat kíséretében. Bárhogy is legyen, a Google június 25-én kerít sort az idei I/O konferenciára, a telefont várhatóan itt mutatják majd be.


A Samsung eközben egy valódi óriással készül, ahogy azt az amerikai FCC-től származó jóváhagyáson is láthatjuk. Az egyelőre SM-T2558 néven említett telefon mérete alapján inkább táblának felelne meg, hiszen egy 7 hüvelykes kijelzőt kapott, a gyártó azonban a jelek szerint ragaszkodik ahhoz, hogy okostelefonként tekintsünk arra. A támogatott felbontás itt 720p, ehhez egy 1,2 GHz-en futó négymagos chipet kapunk (ez utóbbi valószínűleg a Qualcomm Snapdragon 400), míg a memória mérete 1,5 GB, a belső tároló pedig alapesetben mindössze 8 GB-os. Ehhez egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, WiFi, 3G-elérés, valamint az Android 4.3 vagy 4.4 társul majd.

A phablet Dél-Koreában Galaxy W, az egyéb piacokon pedig Galaxy Mega 2 néven bukkanhat majd fel, pontos mérete 99 x 190 mm lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #1
    Úgy néz ki mint a LENOVO A820-850 stb.