Gyurkity Péter

Európában is elérhető a Moto Maker

A Motorola Németországban is elérhetővé tette a telefonjának egyedire szabásában segítő weboldalt.

A nemrég a Lenovo tulajdonába átkerült gyártót sokszor érte kritika amiatt, hogy az Egyesült Államokra koncentrálja erőfeszítéseit, így például a tavaly szeptemberben megjelent Moto X esetében is kizárólag a tengerentúlon volt elérhető a telefon egyedire szabását lehetővé tévő internetes portál. Most megszakad a sorozat, hiszen az oldal immár a német felhasználók számára is elérhetővé vált.

Ahogy az a hivatkozott címen látható, az egyedire szabásban segítő opcionális komponensek immár Németországon belül is beszerezhetők, a tervek szerint pedig a listára hamarosan további európai államok, valamint Mexikó is feliratkozik majd. A pontos dátumokat még nem tudni, de a lépés mindenképpen biztató, különösen annak fényében, hogy korábban már a Moto Maker teljes bezárásáról is olvashattunk különböző pletykákat - most úgy tűnik, hogy a bezárás helyett a terjeszkedés lesz az elkövetkező időszak legfontosabb célkitűzése. Hogy ez milyen ütemben valósul meg, az majd az elkövetkező hónapokban derül ki.


A Motorola eközben készül a zászlóshajó szerepében tetszelgő készülék leváltására, amelyet a Moto X+1 hivatott megvalósítani. Ennek egyes hardveres részleteit a napokban már megismerhettük, ám érdemes megjegyezni, hogy hivatalos információ ezzel kapcsolatban még mindig nem elérhető. Valószínűnek tűnik azonban, hogy a telefon mind a teljesítmény, mind pedig a fizikai méret terén is nagyobb számokat produkál majd, a németországi megjelenés pedig arra utal, hogy a gyártó igyekszik egy minél szélesebb piacot nyitni még az új generáció megjelenése előtt.

A fejleményekről természetesen ezt követően is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!