Berta Sándor

Össze­tekerhető és átlátszó OLED-panelt készített az LG

A paneleket a gyártó az 50 és a 60 hüvelykes, illetve a még nagyobb televízióiba építheti be.

Az LG Display bejelentette, hogy összetekerhető és átlátszó OLED-paneleket készített. A cég két prototípust is bemutatott, mindkettő 18 hüvelykes, a felbontásuk pedig egyaránt 1280 x 810 képpont. Az új panelekre épülő első készülékek 2017-től jelenhetnek meg a piacon. Az új összetekerhető panel rendkívül vékony és rugalmas, a prototípusok átmérője az összetekerés után mindössze 3 cm. A sorozatgyártásba kerülő változatok átmérője összetekerés után ugyanakkor minimum 10 cm lesz.

A panel a különlegessége miatt nem sérülékeny és állítólag nem romlik a képminőség sem. Ilyen alkatrészek kerülhetnek a 50 hüvelykes és nagyobb televíziókba, a szintén új fejlesztésű átlátszó OLED-panelt pedig a 60 hüvelykes és nagyobb tévékbe építhetik be. Utóbbi az LG átlátszó pixeldizájn-technológiájára épül és átengedi a fény 30 százalékát. Összehasonlításul: az LG Display állítása alapján a jelenlegi átlátszó LCD-panelek csupán a fény 10 százalékát engedik át.


In-Byung Kang, az LG Display alelnöke és kutatás-fejlesztési központjának vezetője azt nyilatkozta, hogy 2017-ben már olyan 60 hüvelykes OLED-televíziók kerülhetnek a boltokba, amelyek Ultra-HD felbontással (3840 × 2160 képpont) rendelkeznek majd. Ezek a modellek már a fény 40 százalékát fogják átengedni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!