Berta Sándor

Több OLED-panelt akar gyártani az LG

A vállalat a közepes és a kis méretű panelek területén komoly lemaradásban van a vetélytársai mögött.

Az LG Display Co. bejelentette , hogy 3,3 billió wont, vagyis átszámítva 2,8 milliárd amerikai dollárt fektet be a közepes és a kis méretű OLED-panelekkel kapcsolatos gyártási kapacitása kibővítésébe. A lépésre 2024 márciusáig kerül sor. A fejlesztés a konszern Dél-Koreában található OLED-üzemeit érinti, amelyek jelenleg hatodik generációs (1500 mm x 1850 mm) szubsztrátumokat állítanak elő.

Az LG Display számít a világon a nagy méretű OLED-panelek egyik legnagyobb gyártójának, de a közepes és a kis méretű panelek esetében már nem tölt be ilyen meghatározó piaci pozíciót. Az okostelefonokba beépíthető OLED-panelek területén például az esztendő első negyedévében csak 10,6 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, miközben a Samsung Display Co. 73,7 százalékossal. Ezért is van szükség a fejlesztésekre.

Az ágazati megfigyelők kiemelték, hogy a beruházásnak köszönhetően a társaság képes lesz havonta 60 000 közepes és kis méretű OLED-panelt előállítani a Szöultól északra, Pajuban található létesítményében. A kapacitás bővítésére azért szükség van, mert áprilisban kiderült, hogy a Samsung a jövőben az LG-től is vásárolni fog paneleket az OLED- és a QLED-tévéihez. A megrendelés egy átfogó történelmi együttműködés kezdetét jelentheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!