Berta Sándor

Jön a legnagyobb G Pad

Az új tábla az Amerikai Egyesült Államokban már kapható, Európában és Ázsiában később lesz elérhető.

A korábbi hírnek megfelelően az LG hivatalosan is bejelentette a 10,1 hüvelykes IPS-paneles érintőképernyővel felszerelt G Pad 10.1 érkezését. A készülék felbontása 1280 x 800 képpont és a Qualcomm Snapdragon 400 típusú négymagos processzorára épül, aminek az órajele 1,2 GHz.

A dél-koreai gyártó számos funkcióval ellátta a táblagépét. Ezek között van a Gesture Shot for Selfies, ami a portrék készítésében segít; a Smart Keyboard, ami akár 75 százalékkal képes csökkenteni a gépelési hibák számát, ugyanis feljegyzi, majd elemzi a gépelési szokásokat, így megpróbálja kideríteni, hogy milyen szót akar beírni a felhasználó; valamint a Dual Window, ami lehetővé teszi egy időben két alkalmazás egymás melletti futtatását. A kettéosztott képernyőn a felhasználók könnyen mozgathatják az egyes tartalmakat.


A G Pad család mindhárom tagja egy képen: 7, 8 és 10 collos verziók

A sorozat többi tagjához hasonlóan a G Pad 10.1 is tartalmazza a KnockCode biztonsági és a QPair 2.0 funkciót. Utóbbi lehetővé teszi Bluetooth-kapcsolat létrehozását egy okostelefonnal, így lekérdezhetők a hírek és a hívások, illetve az elkészített jegyzetek a felhasználó okostelefonjára is menthetők és bármelyik eszközről megoszthatók.

A 26,1 x 16,6 x 0,89 cm méretű és 523 gramm súlyú G Pad 10.1 1 gigabájt beépített RAM-mal 16 gigabájt flashmemóriával rendelkezik. A tábla PC-t ellátták MicroSD-bővítőhellyel, az akkumulátora pedig 8000 mAh-s. Az előoldali webkamera 1,3, a hátoldali 5 megapixeles. Van WLAN-támogatás, az operációs rendszer pedig az Android 4.4.2 (KitKat). A termék fekete és piros színben kapható. Jong-seok Park, a cég mobil részlegének elnök-vezérigazgatója elmondta: a felhasználók másként használják az okostelefonokat, mint a táblákat és ennek figyelembe vételével fejlesztették ki a G Pad 10.1-et, aminek esetében a kulcs a szórakoztatáson van. A táblagépeket egyre inkább kiegészítő eszközökként alkalmazzák, ezért az új modellnél ügyeltek arra, hogy egyszerűen és kényelmesen lehessen összekötni más készülékekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • COD Black Ops #3
    ja és a Snapdragon 400 -ról nem is beszélve? mire jó ez netezni? tényleg nevetséges ez egy 2éves spec :(
  • zola2000 #2
    Ha olcsó lesz, akkor nem.
  • Tetsuo #1
    1280 x 800 képpont meg az 1GB RAM vicc.