Berta Sándor

Kereskedelmi változata is lehet a Tango tabletnek

A Google és az LG közösen készítheti el a készüléket.

Május végén írtunk arról, hogy az amerikai cég a Tango projekt keretében 3D szkenneres táblagépet fejleszt, amiből kereken 4000 prototípust építene. Az eszközök 7 hüvelykes képernyőt, két hátoldali kamerát és infraszenzort kapnak, továbbá olyan szoftverekkel szerelik fel őket, amelyekkel 3D képek készíthetők a tárgyakról. A prototípusok június végén jelenhetnek meg. Most ismertté vált, hogy a Google ATAP nevű kutatási részlegének és az LG-nek a mérnökei elkészítik a különleges tábla PC kereskedelmi forgalomban is kapható változatát. Az új modell jövőre jelenhet meg - erről számolt be a TechCrunch és a The Verge.

A Google a fejlesztői konferenciáján technikai részleteket nem árult el az új készülékről, az viszont kiszivárgott, hogy támogatni fogja a Unity és az Unreal játékmotorokat, valamint a Qualcomm Vuforia nevű kiterjesztett valóság platformját. Johnny Lee, az ATAP technikai programvezetője bemutatott egy Unity-alapú játékdemót, ami kihasználja a tábla képességeit. A prototípusok egyébként az nVidia Tegra K1 System-on-Chipjére épülnek. Az ATAP korábban a Motorola Mobility tulajdonában volt, de a cég más részlegeivel ellentétben nem került a Lenovóhoz. A kutatórészleget Regina Dugan, az amerikai DARPA ügynökség korábbi igazgatója vezeti.

Nemrég derült ki, hogy a HTC (High Tech Computer) gyárthatja a Nexus 8 táblát, ami azért meglepő, mert az eddigi két Nexus táblát egyaránt az Asus készítette. Az IT-óriás azonban változtatni akart és egy új dizájnt fejlesztett ki, ehhez kapcsolódóan pedig úgy döntött, hogy új partnercéget is keres, így esett a választása a HTC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!