Berta Sándor

Bill Gates már csak az új termékekkel fog foglalkozni

A cég évek óta keresi a következő igazán úttörő IT-innovációt, ebben segíthet a társaság társalapítója az új vezetőnek.

Az 58 éves Bill Gates távozik jelenlegi menedzseri pozíciójából és a jövőben - hetente legalább egy napon - az új termékekkel kapcsolatos munkákra fog összpontosítani, ezzel segítené a céget és tenné vonzóbbá a jövőbeli termékeket. Gates 33 évig töltötte be az elnöki posztot, a jövőben a felügyelőtanács tagjaként dolgozik majd, így nem kell szervezeti kérdésekkel foglalkoznia és minden erejével az innovációs munkára fókuszálhat.

A hír tökéletesen rávilágít a Microsoft jelenlegi legnagyobb gyengéjére, ami az úttörő jellegű innovációk hiánya. A vállalat évek óta nem tud olyan terméket piacra dobni, ami igazán kiemelkedőnek számítana, ezzel szemben az Apple vagy akár a Google folyamatosan új területeken jelennek meg. Todd Warren, a Microsoft egykori topmenedzsere, aki 22 éven át, 2009-ig dolgozott a cégnél, kifejtette: Bill Gates legendásan híres arról, hogy előre meg tudta becsülni az egyes termékek sikerességét és szerinte az új fejlesztések biztosan profitálnak majd a munkájából. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a tech-környezet az elmúlt esztendőkben eltávolodott a PC-től.

A milliárdos üzletember 2008 óta szinte csak a Bill & Melinda Gates Alapítvány munkájára összpontosított. Január végén azt nyilatkozta a Bloomberg TV-nek, hogy a munkája már élete végéig az alapítványhoz fog kötődni, és ezen nem fog változtatni. Mindez ugyanakkor nem zárná ki, hogy hetente egy napon az új termékekkel foglalkozzon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    Elképzelem, ahogy önfeledtek küldi az engribörcöt az új andoridos nokián! XD
  • CairoJack #1
    Egyáltalán nem szükséges, hogy az MS innovátor legyen. Bőven elég lenne, ha már működő piacokra olyan termékekkel tudna belépni, hogy mindenkinek leszakadjon tőle az arca. Pl ha a Win 8 nem egy akkor hulladék lenne, amekkora. Ha ehelyett a tarkabarka, ízléstelen, használhatatlan hulladék helyett egy olyan terméket tesznek le az asztalra, ami valóban szép, és jól használható, mind tableten, mind asztali gépen. Vagy ha pl a telefonos szoftverük nem egy beállíthatatlan, használhatatlan, testre szabhatatlan, funkciószegény hányadék lenne.
    Prosperáló piacokra is be lehet lépni, és lehet ott részesedést szerezni, ha használható termékekkel lépnek be. De az teljesen nevetséges, hogy csinálnak valami teljesen használhatatlan vacakot, és olyan áron adják, hogy az ember kitér a hitéből. És még elvárnák, hogy vegyék is az emberek. Ugyan már.
    Jó terméket, emberi áron, és ehhez nem szükséges világmegváltónak lenni.