Berta Sándor

Robotgyártót vásárolt fel a Google

A társaság mindenfajta jövőbe mutató technológiában részt akar venni az autógyártástól kezdve a megújuló energiákon át a robotokig. Most a legutóbbi portfoliót erősítették egy cégfelvásárlással.

A Google felvásárolta a Boston Dynamics céget, amely a világ egyik legismertebb robotfejlesztőjének számít. A The New York Times tudósítása alapján a Google már le is zárta a tranzakciót. A Boston Dynamics elsősorban arról ismert, hogy kiváló egyensúlyérzékkel rendelkező robotokat hozott létre, amelyek akár olyan gyorsan tudnak futni, mint a világ leggyorsabb sprinterei. A gyártó számos modellt készített, amelyek neve BigDog, Cheetah, Wild Cat.


A Boston Dynamics céget 1992-ben alapította Marc Raibert, a Massachusettsi Műszaki Intézet (MIT) korábbi professzora. A vállalat az amerikai védelmi minisztérium, illetve a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) fejlesztési ügynökség partnere. Jelenleg egy 10,8 millió dolláros szerződés keretében egy Atlas nevű humanoid robotot kell kifejleszteniük, amely részt vesz a DARPA robotikai versenyén. A cél olyan robotok megalkotása, amelyek a természeti vagy más katasztrófák (például atomerőmű-baleset) után is működőképesek és bevethetők a mentési munkákban.

A Google a meglévő szerződéseket köteles teljesíteni, ugyanakkor az biztos, hogy nem akar haditechnikai vállalkozássá átalakulni. A konszern az elmúlt fél évben összesen hét amerikai, illetve japán robottechnikára specializálódott vállalkozást vásárolt fel és saját robotokat akar építeni. Ez utóbbi programnak a felügyeletét látja el Andy Rubin, az Android-részleg korábbi vezetője. A projekt segítségével Google inkább előbb, mint utóbb olyan termékeket fejlesztene ki, amelyek eladhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bari06 #5
  Persze, most hogy elb*szták a youtube-ot lépjenek csak tovább.
 • MuchACHO79 #4
  Kezd félelmetes cég lenni ez a google...
 • morden2 #3
  A videón a eobotnak olyan hangja van mint egy forma 1-es autónak :D
 • gforce9 #2
  http://www.youtube.com/watch?v=4l0xavWi7kU

  Nekem ez jobban tetszik :)
 • fergusonpapa #1
  Szerintem..