Berta Sándor

Google alkalmazásbolt iskoláknak

A Google speciális, oktatási intézményeknek szánt szoftveráruháza tanárok által bevizsgált programokat tartalmaz. Csak ingyenes, adatokat nem gyűjtő appok vannak benne, a keresést egyedi rendezések segítik.

A Google elérhetővé tette az Amerikai Egyesült Államokban működő oktatási intézményeknek a Google Play for Education nevű alkalmazásboltját. Az új rendszerből oktatási célú programokat, tankönyveket és videókat tölthetnek le a diákok táblagépeikre. A tanárok a különböző ajánlatokat évfolyamszint, téma és címszavak alapján nézhetik át, illetve rendelhetik meg, akár egész osztályok vagy csak egyes diákok, illetve csoportok, valamint teljes iskolák vagy tankerületek számára. A szoftvereket független pedagógusok vizsgálják meg, akik megbizonyosodnak arról, hogy az alkalmazásbolt kínálatába bekerülő tartalmak megfelelnek azoknak a tantermi használattal szemben támasztott követelményeknek, amiket a Google Play for Education előír.


A különböző programokat számos szempont alapján vizsgálják meg. Figyelembe veszik a pedagógiai értékeiket éppúgy, mint a felhasználói tapasztalatokat. Megbizonyosodnak arról, hogy az appok nem gyűjtenek az egyes személyek azonosítására alkalmas vagy más olyan információkat, amelyek nem függenek össze a működési funkcióikkal. Előnyt élveznek a reklámokat nem tartalmazó szoftverek. Az is szempont, hogy ha egy alkalmazásban hirdetések vannak, akkor a felbukkanásukkor ne töltsék be a tábla PC egész képernyőjét. Korlátozás, hogy egyetlen programért sem kérhető pénz.

Az amerikai iskolák vásárolhatnak olyan táblákat, amelyekre a Google Play for Education már előre fel van telepítve. A Nexus 7 ára például 229 dollár, további 30 dollárba kerül a támogatás. A jövő év elejétől más készülékeken (Hewlett-Packard Slate 8 Pro, Asus Transformer Pad) is megjelenhet a szolgáltatás. Mindegyik eszköz az adott tanulóhoz van hozzárendelve, azt más osztály-, évfolyam- vagy iskolatársa nem használhatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!