Gyurkity Péter

Jól fogy a Samsung okosórája

A Samsung a korábban felbukkant negatív hangvételű pletykákat szeretné eloszlatni saját adatainak nyilvánosságra hozatalával, ám míg így sem tudnak minden kérdésre egyértelmű választ adni.

A Galaxy Gear elrajtolása óta enyhén szólva vegyes hírek jelentek meg annak piaci teljesítményéről, az eladások alakulásáról. Október végén még arról olvashattunk, hogy kibővítik a viselhető eszköz támogatását, így a korábbinál több okostelefon segít majd a hívások és a különböző értesítések kezelésében, most azonban végre konkrét számokat is láthatunk az eddigi forgalomról. A Samsung ugyanis a Reuters hírügynökségen keresztül közölte, hogy eddig összesen mintegy 800 ezer példányt adtak el, ami élesen szemben áll azon korábbi (külsős) értesülésekkel, amelyekben egy ennél jóval szerényebb, alig 50 ezres példányszámról adtak hírt. A most megjelent szám mindenképpen kedvező benyomást kelt, annak ellenére, hogy a vásárlók nem minden esetben fizettek a készülékért - számos példány a Galaxy Note 3 okostelefonnal együtt kelt el, mivel például egyes brit szolgáltatók kétéves hűség fejében ingyen mellékelték azt az 5,7 hüvelykes telefonhoz.

A 800 ezres adat olyan fontos riválisok fölé repíti a Samsungot, mint a Pebble és a Sony, ám néhány kérdés még mindig megmarad a valós teljesítménnyel kapcsolatban. Egyes hírek szerint a szám nem az eladott, hanem a forgalmazóknak leszállított példányokra utal, míg mások ezt azzal egészítik ki, hogy a korábban felmerült 50 ezres szám kizárólag a dél-koreai eladásokra vonatkozott. Mivel a gyártó nem bontotta ki a pontos részleteket, így várhatóan megmarad a kétkedők erős hangja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #4
    A jelenlegi esztelen konzumidiota vilagban, tenyleg barmilyen szarsagot ellehet adni a hulyeknek, de ezek az orak annyira eroltetettek, ertelmetlenek, hogy ezt valoszinuleg mar a nagyon hulyek sem veszik meg.
    Ha nem volnanak ezek a telefon meretu szamitogepek, akkor esetleg lenne helyuk, de azokhoz kepest visszalepes. kisebb kijelzo, kisebb processzor , kisebb memoria
  • CairoJack #3
    Amikor valaki ködösít, akkor általában takargatnak valamit. Csak nehogy akkora sikere legyen ez is, mint a Surface RT volt. Hisz kezdetben ott is "nagyon jók voltak az eladási számok..."

    Szerintem egy értelmetlen baromság ez az egész okosórázás, és vagy fel sem fog futni a "trend" vagy egy lufi lesz, ami nagyon hamar ki fog pukkanni.

    Már előre látom, hogy néhány hónap múlva kiderül, hogy meg sem közelítik az eladások az elvárásokat.
  • kissssss #2
    a sok debil marhája meg még veszi is mint a cukrot, semmivel nem tudnak többet mint egy mai mobilteló.
  • Papichulo #1
    Azota az SEC is megerositette, hogy a 800k a kiszallitott es nem pedig az eladott mennyisegre vonatkozik.