Gyurkity Péter

Európában is jön a gyorsabb Galaxy S4

Az első körben csak Dél-Koreában jelent meg a gyorsabb chippel és eléréssel ellátott változat, ám ez most Európában is befuthat. Bővül a Galaxy Gear támogatása is.

A Galaxy S4 okostelefon ugyan megjelenése pillanatában is a zászlóshajó szerepét kapta meg, ám a hardveres jellemzők terén nem mindenhol kaptuk ugyanazt. A Samsung számára hazainak számító dél-koreai piacon ugyanis erősebb chipet és nagyobb átviteli sebességet biztosító LTE-A elérést mellékeltek a készülékhez, míg a többi régióban ezt akkor nem tették elérhetővé. A jelek szerint most Európában is befuthat az erősebb változat, legalábbis a cég német weboldalán látható információk alapján. A GT-I9506 jelzésű készülék ugyanis már a 2,3 GHz-en futó négymagos Snapdragon 800 chipre támaszkodik, ehhez pedig itt is igénybe vehető a 150 Mbps-os sebességkorlátot jelentő LTE-A elérés. Más kérdés, hogy ez utóbbi technológia jelenleg egyetlen európai szolgáltató hálózatán sem elérhető, itt a svédek járnak legelöl, ám ők is egyelőre a tesztelési fázisnál tartanak.


A gyártó által most közzétett hivatalos közleményből ezzel egy időben kiderül, hogy bővül azon okostelefonok száma, amelyek gond nélkül együttműködnek a Galaxy Gear néven kapható okosórával. Eddig az órán keresztül egyedül a Galaxy Note 3 birtokában kezdeményezhettünk és fogadhattunk hívásokat, illetve kezelhettük a különböző értesítéseket, ám ez az Android 4.3 révén most a Galaxy S4, az S III, a Note II, valamint számos egyéb példányon elérhető lesz.

A frissítést október végére ígérik, ám az még nem világos, hogy az egyes országokban pontosan mikor és milyen sorrendben jelenik majd meg az opció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ProgServ #3
    Úúúú...ezen már egy egész reggelit meg lehet sütni!
    Aztán le lehet menni, ledolgozni a reggeli kalóriákat, pingpongozni.
  • MaRee #2
    gyorsabban tölt majd be a fészbuksz?
  • Armagedown #1
    Nem volt szép dolog hogy ide elsőként csak a butitott verziót hozták