MTI

A LogMeIn-nél tett látogatást Áder János

A MassChallenge inkubátorház, a világhírű Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) és a Budapestről indult LogMeIn informatikai cég vezetőivel tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről Bostonban Áder János köztársasági elnök.

A MassChallenge, a világ legnagyobb, startupokat támogató üzleti "gyorsítója" olyan nonprofit szervezet, amely évente 100 induló vállalkozást választ ki, hogy rész vegyenek egy négyhónapos gyorsító-programban, amely során a vállalkozók számára hozzáférést biztosítanak szakértő mentorokhoz, marketing- és médiaforrásokhoz, finanszírozási lehetőségekhez és ingyenes irodahelyiséghez Bostonban. A négyhónapos gyorsító szakaszt követően a MassChallenge 1 millió dolláros támogatást nyújt a program legsikeresebb vállalkozásainak. Forrásait olyan nagyvállalatok szponzori támogatásából szerzi, mint a Fidelity Investments, Verizon, Oracle, American Airlines és a Microsoft, ezeken kívül Massachusetts állam támogatásai képezik anyagi lehetőségeinek alapját.

Az inkubátorházat 2010 áprilisában alapította John Harthorne és Akhil Nigam, akikkel Áder János egyebek között a magyar startupok lehetséges támogatásáról és a cég európai terjeszkedési elképzeléseiről egyeztetett. Az MIT Media Lab interdiszciplináris kutató-laboratóriumot az MIT olyan kutatási projektek számára hívta életre, amelyek a technológia, a multimédia, a design és ipari formatervezés kölcsönhatásainak és fúziójának határán szerveződnek. A labor személyzete, valamint a diákok tudományos és kutatási szakterületei a műszaki elektronikai, mérnöki, komputer és informatikai tudományokon át egészen a szociológia, a művészetek és a zenei kifejezésformák magas fokú műveléséig terjed. A Media Lab által útnak indított tehetségek között több, Bostonban élő fiatal magyar is van. A laboratóriumban vezetett projektek egyikének részvevője Lakatos Dávid, aki tudományos munkája mellett sikeres informatikai és technológiai vállalkozó. A program fő üzenete, csakúgy, mint a Barabási Lab esetében az, hogy a fiatal magyar tehetségek továbbra is ezer szállal kötődnek az anyaországhoz.

A LogMeIn, amelynek Bostonhoz közeli központját ugyancsak felkereste az államfő, Budapestről indult vállalkozás, melynek tőzsdei értéke ma már 750 millió dollár. Az Andrássy úti irodájuk és az amerikai keleti parti székhelyük mellett jelen vannak az amerikai nyugati parton, Amszterdamban és Sydneyben is. Fejlesztőközpontjuk Budapesten és Szegeden található. Évi 150 millió dolláros bevételével a LogMeIn a legnagyobb magyar gyökerű amerikai startup. A LogMeIn megoldásait hálózatba kapcsolt eszközök távvezérlésre, fájlmegosztásra, rendszerfelügyeletre, adatok biztonsági mentésére, üzleti csoportmunkára, valamint ügyféltámogatásra használják fel, világszerte eddig több mint 125 millió eszközön.


Áder János köztársasági elnök a bostoni Massachusetts Institute of Technology egyetem médialaboratóriumában

Az elnök meghallgatta Michael Simon igazgató és a céget megalapító Anka Márton prezentációját. "Nagyon fontos megértenünk, hogy az innováció mindenekelőtt a jövőről szól, és arról, hogy ma milyen eszközöket, oktatást és vállalkozói kultúrát kell kialakítanunk ahhoz, hogy ez tartósan nemzeti érték maradjon. Az olyan emberek, mint Anka Márton, a jelen bajnokai, és a jövő nemzeti hősei" - jelentette ki az MTI-nek Dán Károly nagykövet, az államfő bostoni programját megszervező New York-i főkonzulátus vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #1
    Én csak a hamachit használtam játékra, de az utóbbi időben nem volt valami jó....