MTI

Pályázat a magyar start-up cégeknek

A "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázat iránt megmutatkozó érdeklődés miatt újabb források bevonását tervezi a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH).

Az állami pályázat keretében 2,1 milliárd forintos össztámogatás válik elérhetővé a hazai vállalkozások számára egy kétlépcsős kiválasztást követően. A pályázat célja a nemzetközi piacokon versenyképes, magyar vagy akár a környező országokban elért K+F eredményeken alapuló start-up vállalkozások felépítését, az azokban végzett K+F projektek sikeres befejezését segítő, és tőkebefektetést is vállalók kiválasztása, akkreditálása.

A közlemény szerint a pályázatnak a Magyar Innovációs Szövetség állásfoglalásában javasolt újragondolása vagy lényegi átdolgozása mellett semmilyen szakmai érv nem szól. E helyett döntött a NIH a források növeléséről. A NIH hangsúlyozza, hogy a pályázatokban változás nem lesz, az abban érdekelteket, hogy minden kockázat nélkül folytathatják pályázati előkészületeiket. Az innováció és az ezen alapuló vállalkozások alapvető pillérei a gazdaság fejlődésének, így minden szereplő számára fontos az együttműködés és a párbeszéd a közös célok elérése érdekében. A hivatal, ahogy eddig is, ezután is nyitott az innováció területén működő minden partnerével folytatott együttgondolkodásra, párbeszédre - olvasható a közleményben.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) azért javasolta a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával megvalósuló "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" című pályázat átírását, mert szerintük a kiírásban az alprogramok koncepcionálisan kiforratlanok, elnagyoltak, belső ellentmondásokat tartalmaznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!