SG.hu

A kormány szerint védett a magyar kibertér

Lezárult a két napos Információbiztonság és kibervédelem konferencia Balatonőszödön. A kiadott közlemény szerint Magyarország az élmezőnyben van a nemzeti kibertér biztonságát biztosító világméretű küzdelemben.

A KIM irányítása alá tartozó Nemzeti Biztonsági Felügyelet által idén harmadik alkalommal megszervezett eseményen megvitatták a "smart defence"-megközelítés szükségességét, a mobileszközök alkalmazásából származó, nem megkerülhető problematikát, a legújabb malware és botnet trendeket és az információbiztonsági tudatosság kérdését. Szó volt továbbá a hazai információbiztonság körképről, annak valamennyi pozitív eredményével és fennálló hiányosságával. Hazánkban először előadást tartott Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab. alapító-vezérigazgatója.

A jelentős, információbiztonsággal foglalkozó cégeket felvonultató konferencián Zala Mihály, a Felügyelet elnöke a hazai kiberbiztonság jövőképét vázolta fel, míg a Felügyelet kiberbiztonsági részlegének vezetője, Frész Ferenc az egyes kiberbiztonsági trendek mögött meghúzódó okokat és azok következményeit mutatta be. Az elkövetkező időszakra az új szabályozásban rejlő szinergiák kiaknázásának szükségességét valamennyi előadó kiemelte. A konferencián Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára nem csak perspektívába helyezte az elmúlt időszak eredményeit, hanem kifejezte a magyar kormány elkötelezettségét és kifejezett szándékát, hogy támogassa a magyar képességek megerősítését és a nemzetközi színtéren történő megjelenítését.

A konferencián előadóként részt vett Iklódy Gábor - a NATO új típusú biztonsági kihívásokkal foglalkozó főtitkárhelyettese, Guido Vervaet - az Európai Bizottság biztonsági igazgatója, magyar részről Dr. Rétvári Bence - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és Szemerkényi Réka - a miniszterelnök kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója. A Felügyelet 1998-tól kezdve a nemzeti, EU és NATO minősített adatvédelmi funkciókon túl 2011 óta információbiztonsági, kibervédelmi feladatokat is ellát "Cyber Defence Management Authority" nevű, kiberbiztonsági központja révén. A III. Információbiztonsági és Kibervédelmi Konferencia (ISCD 2013) tovább erősíti Magyarország szerepét, súlyát és eszközrendszerét a kiberbűnözés elleni, a nemzeti kibertér biztonságát biztosító küzdelemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    A kormány propaganda szövege szerint ők mindenben Istenek.
  • Hengelhoffer #1
    A kormány szerint? Na akkor most kezdek félni.