SG.hu

Világszerte elérhető a Windows 8.1

A Windows 8 frissítése 37 nyelven tölthető le ingyenesen a Microsoft szoftverboltjából. A cég ezzel együtt vállalati termékek és szolgáltatások egész sorát jelentette be, melyekkel kiaknázhatók a felhőben rejlő előnyök.

A Windows 8.1-nek rengeteg fajta eszközön kell hibátlanul teljesítenie, kezdve a táblagépektől a hagyományos és átalakítható noteszgépeken át a nagyképernyős asztali számítógépekig. Ezek többsége érintésérzékeny, és számos egyéb változás történt az alapváltozat megjelenése óta. A kezdőképernyőn már variálható a csempék mérete, valamint a háttér dizájnja és színe, így mindenki egyedi külsőt varázsolhat saját készülékére. A felhasználók azt is eldönthetik, hogy a sokak által gyűlölt csempés kezdőképernyőt vagy régi Asztalt szeretnék látni bekapcsoláskor. Ugyanez a felhasználói tartózkodás az oka a Start gomb visszatérésének is, az összes alkalmazás nézet pedig a felhasználók minden alkalmazását egyszerre jeleníti meg.


A Bing már az internet mellett a saját készüléken és a SkyDrive-on is keres, a kezdőképernyő megérintésével vagy gépeléssel hívható elő. Az Internet Explorer 11 a kezdetektől az érintőképernyős eszközökhöz lett optimalizálva, szinkronizálható böngészési előzményeket, kedvenceket és beállításokat kínál. Az operációs rendszer már támogatja a 3D nyomtatást, osztott képernyőn egyszerre négy app is megjeleníthető, ráadásul az alkalmazások rugalmasan alkalmazkodnak az ablakok méretéhez. A rendszer támogatja a többmonitoros megjelenítést is. A SkyDriveba feltöltött fájlok létrehozása, szerkesztése és mentése a megszokottnál kevesebb helyet foglal a gépen. Átdolgozták a szoftverboltot is, megjelent az "új" és "népszerű" kategória, a Bing személyes ajánlásokat nyújt, a Windows 8.1 pedig automatikusan frissíti az alapértelmezett appokat.

Ezzel együtt a Microsoft vállalati termékek és szolgáltatások egész sorát jelentette be. Szintén ma mutatják be a Windows Server 2012 R2-t és a System Center 2012 R2-t, amelyekkel olyan IT infrastruktúra építhető ki, ami akár a felhőn keresztül is képes szolgáltatásokat és alkalmazásokat nyújtani. Ezekkel virtualizációs képességekkel felvértezett adatközpontok és beépített, szoftvervezérelt hálózat hozható létre. A Windows AzurePack lehetővé teszi a vállalatok és szolgáltató központok számára, hogy adatközpontjaikból saját önkiszolgáló infrastruktúrát és platformot hozzanak létre. A hibrid felhő platformra épülve, szintén ma jelenik meg a Visual Studio 2013 és a .NET keretrendszer 4.5.1-ös változata. Miután a szoftverfejlesztés minden vállalatnál egyre fontossabbá válik, az új Visual Studio 2013 még gyorsabb fejlesztést ígér. A Microsoft ezentúl erősebben támogatja a hibrid felhőmegoldásokat, azaz segítenek abban, hogy a helyhez kötött szoftvermegoldások a felhőbe való áttéréskor is használhatók maradnak.


Jövő héten dobja piacra a cég az SQL Server 2014 második előzetes verzióját, amivel megkönnyítik a Big Data megoldások készítését, és azokból információk kinyerését. Az új verzió további költségek nélkül nyújt in-memory (memóriában tárolt) adatbázis-technológiát, amely a kiadott közlemény szerint mintegy 10-30-szorosára képes gyorsítani a meglévő adatbázis-rendszereket. Az SQL Server 2014 együttműködik a Windows Azure-ral, így a felhasználók a felhőbe menthetik adataikat és vissza is állíthatják onnan azokat valamilyen katasztrófa esetén. A Big Data elemzésekhez a hónap végén érkezik a Windows Azure HDInsight Service, egy Apache Hadoop alapú szolgáltatás. Látványosabb vizualizációs megoldás várhatók és gyorsulhat az adatokból származó következtetések levonása.

A felhő alkalmazások, az okostelefonok és a táblagépek elterjedése miatt számos vállalat a bring-your-own-device modellt kezdi alkalmazni. A Windows Intune új kiadását - mely szintén október 18-ától érhető el - a System Center Configuration Manager-rel szorosan integrálták, hogy az informatikai szervezetek a felhasználóknak még biztonságosabb hozzáférést nyújthassanak saját Windows-os, iOS-es vagy androidos eszközükön a szükséges alkalmazásokhoz és adatokhoz. Ez a PC-k és mobil eszközök számára létrehozott egységesfelügyeleti környezet kiegészíti a Windows Server 2012 R2-ben rejlő új hozzáférési és információvédelmi lehetőségeket. A hónap folyamán már letölthető lesz a Microsoft Remote Desktop alkalmazás is, amely bármilyen eszközön - legyen az Windows, Windows RT, iOS, OS X vagy Android alapú -távoli hozzáférést nyújt a számítógéphez és az asztalhoz.

A Microsoft Dynamics CRM Online Fall ’13 a hónap végén válik elérhetővé,és a vásárlókkal történő kommunikációt teszi még személyesebbé a kontextushoz kapcsolódó információk segítségével,bármilyen eszközön. Az asztali verzió, amely házon belül is üzemeltethető vagy hosztolható, várhatóan az ősz végétől lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #30
    No, feltettem a frissítést, sokat molyolt vele, de eddig úgy fest, hogy minden rendben működik. Frissebb, lágyabb, jobb. :) Egy-két dolgot uninstalláltam, hogy legyen hely a frissítés letöltéséhez (2,9 GB a Windows Áruházból), most meg lett 10 GB szabad helyem. Nem tudom hogy csinálta, valószínűleg a régi frissítések backupjait törölte. De még van egy Windows.old mappa, 1 GB, azt is törlöm.
    Jó ez a Windows 8.1.
  • Gauge #29
    Nem lenne gond, ha részleteket is irnál.

    Nekem semmi gondom nincs vele.
  • IhiXO #28
    Tudom, nem sokakat fog itt érinteni a dolog, de hátha valakinek jól jön. Véletlen se tegyétek fel, nálam folyamatos problémák vannak a frissítés óta. Előtte 2 hónapig restart nélkül ment a gép. Most naponta többször kékhalállal elszáll.

    Ha valakinek van tippje, hogy lehet eltakarítani adatvesztés nélkül azt megköszönöm. :)
  • skinnyman #27
    Na kozben fel is frissitettem, jo sokaig tartott a frissites, szerintem talan tovabb is mint amikor alapjaitol rakok ujra egy windows-t. Utana pedig 2 orat szoptam azzal hogy nem volt netem, kozben pedig arra jottem ra h a virusirto/tuzfalam (eset 5) okozta a problemat, valahogy ugy tunik nem szereti a win 8.1-et.

    Tenyleg lett windows.old mappa, futtattam utana egy disk cleanup-ot a vegen es most egyelore 10 gigaval tobb helyem is van mint elotte volt, nemtom hogy csinaltam :)
  • Dénes é #26
    Halo. Én win 8 pro-val rendelkezem és ezt sikerült kis küszködés árán frissítenem 8.1 Pro-ra, de lehet nálam van a gebasz. de nincs (nem tudok) magyar nyelvet beállítani neki. Esetleg ötlet?
  • Csaba161 #25
    The following table summarizes the most recent operating system version numbers.
    Operating system Version number
    Windows 8.1 6.3*
    Windows Server 2012 R2 6.3*
    Windows 8 6.2
    Windows Server 2012 6.2
    Windows 7 6.1
    Windows Server 2008 R2 6.1
    Windows Server 2008 6.0
    Windows Vista 6.0
    Windows Server 2003 R2 5.2
    Windows Server 2003 5.2
    Windows XP 64-Bit Edition 5.2
    Windows XP 5.1
    Windows 2000 5.0
  • kisspepe #24
    Utánanéztem a Microsoft oldalán. Valóban nem tudom telepíteni áruházból. A microsoft oldaláról:

    A Windows 8 bizonyos kiadásai nem támogatják a Windows 8.1 rendszerre történő ingyenes frissítést. Ezek a szolgáltatások a következők:

    Windows 8 Enterprise

    A Windows 8 Pro olyan kiadásai, amelyeket a vállalatok KMS-aktiválással telepítenek

    A Windows 8 olyan kiadásai, amelyek telepítése MSDN ISO-fájllal, aktiválásuk pedig több aktivációs kulccsal történik

    Ha ilyen kiadást futtat, akkor nem telepítheti az ingyenes frissítést Windows 8.1 vagy Windows RT 8.1 rendszerre az Áruházból.

    Ha a Windows 8 rendszert MSDN ISO-fájllal telepítette, akkor esetleg telepíteni tudja a Windows 8.1 rendszert egy hasonló ISO-fájllal az MSDN. webhelyről.

    A másik megoldás, ha tiszta telepítést végez.
  • [HUN]FaTaL #23
    Passzolom, lehet, hogy ez a mappa csak a 8.1 previewról történő upgrade esetén van.

    Én win7-et használok jelenleg.
  • skinnyman #22
    Ohh shit. Es azt ki tudom torolni/pucolni legalabb valahogy? Alig van mar igy is 10 giga szabad hely a particion amin van pedig alig van ott mellette valami...
  • [HUN]FaTaL #21
    Mert faszok. Ha jól tudom még windows.old mappa is lesz :DDD