Berta Sándor

Elérhetők lesznek a Windows 8.1 hardverspecifikációi

2014-ben a Microsoft bővíteni fogja az új verzió hardverspecifikációit, azért, hogy a jövőben a Windows 8.1 minden funkcióját támogassák a különböző hardverek.

A ZDNet tudósítása szerint már 2014 januártól elérhetővé válnak az új specifikációk. Ezek közül kiemelkedik az új audioszabványok támogatása, minden WiFi-eszköz esetében a Bluetooth-szabvány támogatása, valamint minden beépített kijelzős kompatibilis készüléknek rendelkeznie kell 720p-s előoldali kamerával.

2015 januárjában már kötelező lesz a Trusted Platform Module (TPM) 2.0 megléte és támogatása. A TPM 2.0 egy úgynevezett titkosítási processzor, amely egyértelműen azonosítani tudja az adott számítógépet és ezáltal hozzájárulhat az adatok, illetve a használt licencek védelméhez. Továbbá minden GPU-nak támogatnia kell majd a WDDM 1.3-as drivereket, a termékeknek pedig az IEEE WLAN 802.11ac szabványt és a SATA-s hibrid merevlemezeket. Csak azok a készülékek kaphatják meg a Windows 8.1 kompatibilis kelölést, amelyek mindegyik feltételnek meg fognak felelni.

A Microsoft által bemutatott dokumentumokból ismertté vált az is, hogy a konszern azt szeretné, ha a gyártók integrálnák a termékeikbe a Near Field Communication (NFC) technológia, a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítás, a precíziós érintőpad és az InstantGo támogatását. Az utóbbinak köszönhetően stabilabb WLAN-kapcsolatok hozhatók létre. A hosszú távú célok között szerepel, hogy a társaság piacvezető legyen a professzionális táblagépek területén.

A Windows 8.1 augusztus végén érkezik és gyakorlatilag azonnal megkapják a konszern OEM-partnerei, később pedig a végfelhasználók is. A PC-gyártók így már az ősz elején telepíthetik az általuk kínált asztali számítógépekre és notebookokra az új kiadást. A Windows 8 piaci részesedése már meghaladja az 5 százalékot és a Microsoft megnyitná új operációs rendszerét a Binggel szerződéses viszonyban álló hirdetési partnerei előtt. A különböző ajánlatok a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    Szep lista...biztosan jol megdobja majd az eladasokat, hogy tovabbra is 600-1200 fontos vackokon lesz elerheto, aminek az arabol 3-6 teljeserteku androidos cucc kijonne. (meg csak nem is gagyi...)
  • zola2000 #2
    Érdekes, hogy 30 ezerért lehet már két magos táblákat venni 1 giga rammal, érdekes hogy ezt a piacot miért hagyják meg az androidnak azzal hogy HD kamerát, nfct, xga kijelzőt várnak el, pedig egy pl 1024x600 kijelző engedélyezésével, olyan táblákra olcsón/ingyen adott windowsal simán betörhetnének arra a piacra is, rejtély hogy miért direkt bojkottálják azzal hogy amint elég olcsó lenne a hw, extrákat várnak el.
  • Tripax #1
    Mit mondjak?! Mintha a Microsoft be lenne majrézva és mindenről mindent akarna.