Berta Sándor

Október közepén jöhet a Windows 8.1

Az operációs rendszer új verziójából nem lesznek elérhetők előzetes kiadások az MSDN és a TechNet rendszerében. A Windows 8.1 végleges változata október közepén jöhet.

Az információt Mary Jo Foley, a ZDNet Microsoft-szakértője osztotta meg a felhasználókkal. Elmondta, hogy eddig minden a tervek szerint alakult, és a Windows 8.1 végleges verziója augusztus végére készül el. Ez már korábban kiderült, miként az is, hogy ahhoz a felhasználók és az OEM-gyártók gyakorlatilag azonnal hozzájuthatnak majd.

A Windows 8-hoz képest fontos különbség, hogy az MSDN és a TechNet rendszerében nem lesznek elérhetők az előzetes kiadások. A Windows 8 esetében az MSDN- és a TechNet-tagoknak lehetőségük volt arra, hogy a hivatalos megjelenés előtt letölthessék a végleges változatot. A Windows 8.1 ehelyett mindenki számára egy időpontban lesz elérhető október közepén. Foley mindezt az egyik legjobb informátorától tudta meg, az információkat ugyanakkor a Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg. Az új politika hátterében minden bizonnyal az a cél van, hogy augusztus vége és október közepe között ki lehessen szűrni és javítani a meglévő hibákat, az OEM-gyártók pedig nyugodt körülmények között fejleszthessék ki a meghajtóprogramokat. Emellett ebben a néhány hónapban szintén megalkothatók a kompatibilis hardverek is.

Július elején vált ismertté, hogy minden bizonnyal reklámok lesznek a Windows 8.1-ben, a Microsoft ugyanis megnyitná az új operációs rendszerét a Binggel szerződéses viszonyban álló hirdetési partnerei előtt. A különböző ajánlatok várhatóan a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek majd meg.

Időközben megjelent a hivatalos Microsoft-blogbejegyzés, amely szerint október 17-től, egyes országokban azonban október 18-tól lesz letölthető a Windows 8.1.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!