Berta Sándor

Mégis megmaradhat a Windows RT

Ugyan a gyártók jelentős része már lemondott az operációs rendszerről, azonban a legújabb információk alapján a Microsoft mégis kitart mellette. A közeljövőben akár több új Windows RT-s eszköz is megjelenhet.

A Microsoft egyik szóvivője a CNet amerikai IT-portálnak elmondta, hogy a cég továbbra is elkötelezett marad az ARM-platform iránt, és még az idén több ARM chipre épülő készülék is megjelenik majd a piacon. A múlt héten Jen-Hsun Huang, az nVidia első embere azt nyilatkozta, hogy a vállalat továbbra is szállítani fog chipeket a Windows RT-t futtató termékekhez. A menedzser közölte azt is, hogy a Surface RT második generációját szintén az nVidia egyik ARM-alapú processzorával szerelik majd fel.

Az új kijelentések azért érdekesek, mert március végén már arról írtunk, hogy a Windows RT - mindössze néhány hónap után - nyugdíjba vonul. Az operációs rendszer vesztét részben az okozhatja, hogy a Microsoft nem akarja tovább megtartani ezt a márkanevet. Michael Angiulo, a redmondi vállalat munkatársa ugyanakkor megvédte a szoftvert és kijelentette: a Windows RT túl fogja élni ezt a nehéz kezdeti időszakot és a jövőben is meghatározó szoftver lesz. Szerinte a stratégia idővel sikeres lesz.

A gyártók közül elsőként az Acer jelezte, hogy jegeli a Windows RT-s táblaterveit, majd a Samsung közölte, hogy nem dob piacra az USA-ban ilyen készülékeket. Legutóbb pedig az Asus is hátat fordított a Windows RT-nek. Az Acer ugyanakkor nemrég jelezte: megvárja az operációs rendszer következő verziójának megjelenését, mielőtt piacra dobna az újabb készülékeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!