Berta Sándor

CES - visszatérhet a Microsoft

Véget vet önkéntes száműzetésének jövőre a tengerentúli konszern, amely úgy döntött, hogy ismét megjelenik a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon.

A Microsoft még tavaly januárban a Las Vegas-i elektronikai kiállításon jelentette be, hogy egy időre elhagyja a vásárt. Ezzel a lépéssel követte az Apple példáját. Az indoklás az volt, hogy a CES január eleji időpontja nincs összhangban termékbemutatóinak ritmusával, s ezért nincs mit mondania a publikumnak. Nos, az elmúlt hónapokban alighanem átgondolta a döntését az óriáscég, amely 2014 januárjától ismét jelen lesz a kiállításon. A BBC-vel azt közölte Gary Shapiro, a Consumer Electronics Association (CEA) vezetője, hogy az amerikai vállalat ismét képviseltetni fogja magát a rendezvényen. (A CEA rendezi meg a CES-t.) Az álláspont megváltoztatása azért is érdekes, mert korábban az is elhangzott, hogy a 2012-es döntés általános érvényű.

Kiszivárgott ugyanakkor az is, hogy a Microsoft közel sem a korábban megszokott mértékben lesz jelen. Eddig a vállalat főszereplő volt, a társaság vezetői nyitották meg eddig a CES-t, de Shapiro most csak azt hangsúlyozta, hogy a konszern komoly kiállítói felületet foglalt le, ami jóval nagyobb a korábbinál. Ebben előadásokat tartanak a sajtó és a partnerek részére, ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy a Microsoftnak lesz-e egyáltalán saját kiállítói standja. A Microsoft eddig nem erősítette meg, hogy valóban visszatér a kiállításra és az sem lehet tudni, hogy mi áll a korábbi döntés megváltoztatása mögött. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a cég így akarja majd reklámozni a nemrég bejelentett új Surface 2 táblagépeit, illetve a lépés összefüggésben lehet a Nokia mobil-üzletágának átvételével is. A 2014-es CES-t jövő január 7. és 10. között rendezik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!