Szekeres Viktor

Ennyi pénzt rég hagytak ott a nézők a moziban

Negyedmilliárd dollárt fizettek ki az amerikai mozizók múlt hétvégén filmekre. Ezzel a péntektől vasárnapig terjedő időszak megszerezte minden idők hatodik legjobb hétvégéjének címét.

Amerikában minden bizonnyal durrogtak a mozisok pezsgős üvegei, hiszen ritka erős hétvégét produkáltak a multiplexek. A 12 legjobb bevételt hozó film ugyanis péntektől vasárnapig 248,7 millió dollárt termelt, amely minden idők hatodik legjövedelmezőbb hétvégéjévé tette a mostanit. A sikerért nem csak a 96 millió dolláros jegyeladást produkáló Halálos iramban 6 felel, hanem a 42 millió dollárig jutó Másnaposok 3, a 37 milliós második hétvégét záró Star Trek 2, a 33,5 milliós A zöld urai, valamint a 19 milliót zsebre vágó Vasember 3.

Legutóbb ilyen erős hétvégére tavaly májusban került sor, A bosszúállók premierje idején, azonban akkor úgy bevételeztek 2249,7 millió dollárt az amerikai mozik, hogy abból 207,5 milliót a Marvel-filmre fizettek ki a nézők. Általában egyébként ez utóbbi a jellemző a legerősebb hétvégékre, szinte mindegyiket egy 140-160 millió dolláros hétvégét produkáló film lódította meg. Kivéve minden idők legtöbb pénzt hozó hétvégéjét (259,9 millió dollár), 2009. december 25-e és 27-e között ugyanis az Avatarnak "csak" 75,6 millió dollárra futotta, azonban mögötte hatalmas volt a torlódás, s még a 10. helyezett is 4 millió dolláros bevételt produkált. (A mostani hétvégén a 10. csak 800 ezerre volt jó.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!