Szekeres Viktor

A Star Trek 2 végérvényesen beégett itthon

Egy ideig még reménykedhettünk, hogy a Star Trek 2 korrekt eredményt produkál a hazai mozikban, de most már ebben sem érdemes bízni. Talán majd a harmadik részre elkezdi érdekelni a nézőket a sorozat?

A másfél héttel ezelőtti közepesen gyenge kezdés után még volt némi remény, hogy a hazai közönség jól reagál J.J. Abrams második Star Trek-filmjére, a Sötétségben - Star Trekre, azonban a második hétvége eredményeiből az is látszik, hogy a nézők sem fogják jó hírét vinni az akciódús scifinek. A mostani hétvégén ugyanis már csak 23,9 millió forint bevételt hozott a film, ami 44%-os csökkenést jelent előző hétvégéhez képes, s azt is, hogy az össznézőszám még mindig nem éri el a 60 ezret.

Önmagában egyébként ez a csökkenés az átlagosnál egy fokkal jobb lenne, de speciális hétvége volt és a top10-es filmek közül a Star Trek második része szenvedte el a legnagyobb zuhanást. A Sötétségben - Star Trekkel széles körben egy napon bemutatott A nagy Gatsby például csak nézőinek 10%-át veszítette el előző hétvégéhez képest, s már 68 ezer nézőnél tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #6
    Ezért mondom, hogy kinek mit jelent a mozi. Ugye nem gondolod azt, hogy itthon a házimozi többet jelent egy videónál vagy gagyi DVD-nél. És éppen a házimozi miatt odahaza kvázi jobb minőséget lehet csiholni, mint a moziban. Kis túlzással. A mozi nekem például teljesen másért érdekes.

    De ezzel nem hiszem, hogy érdemes érvelni, hiszen senki se gondolja komolyan, hogy otthon a lakossági forgalmazásban nem ugyanaz a helyzet. Vagy akár a leöltésben. Ott is a látványfilmek dominálnak, egy nemrég bemutatott Emberrablás (milyen jó volt) vagy Mellékhatások (az is), nem lesz házimozis siker.

    A Star Trek esetében megint kicsit sántít a dolog. Rajongókat mondhatném, hogy mindenhol veszíthet ilyen alapon, de a rajongó azért rajongó, hogy megnézze a filmet és utána sírjon. Az pedig, hogy itthon nem annyira ismert nem jelent semmit, hiszen még így is ismertebb, mint bármelyik olyan scifi (vagy bármilyen film), aminek nem volt előzménye. Szóval az előzmény miatt eleve előnnyel indul, arról nem is beszélve, hogy tévében folyamatosan mennek a sorozatok, amiket több százezren láttak. Az a több százezer nem megy el moziba.
  • BrockSamson #5
    A hazimozi otthoni elterjedesevel igazabol mar hiaba a minosegi a film, ha nincs latvanya, akkor nincs ertelme moziban nezni. Nagyon szeretem pl. a Mementot, de ha most jonne ki nem rohannek a moziba, amikor rovid idon belul otthon, kenyelmesen is meg tudom tekinteni (es mivel pont nem latvanyfilm, mindegy is hogy tobbmeteres vasznon latom vagy a teven).

    Narxis nagyszeruen summazta: a Star Trek ott bukta, hogy egyreszt itthon nem kiugroan nepszeru, masreszt elvesztettek a klasszikus ST rajongoik egy reszet. Ismerosi koromben utanakerdeztem, sokan meg az elso reszt sem lattak az rebootbol, nemhogy a masodikat terveznek.
    En rajongonak tartom magam, de meg nekem sincs kedvem moziba menni erte. Megvarom a blurayt.
  • kalapos01 #4
    Hát, igen. Van, akinek ennyi a mozi, de a látványfilmek többsége szar. Ha látványra vagyok kíváncsi, akkor egy jó film előtt megnézek egy-két előzetest. Az bőven megmutatja, hogy milyen a látvány.

    Oké, lehet, hogy csak én vagyok így, de minden idők tíz legfaszább mozifilmes élményéből legalább 8 nem látványfilm volt. Van ez az új generáció, akinek a mozi a látvánnyal egyenlő, de vannak olyanok is, akiknek a mozi a filmet jelenti. Az olyan filmeket, mint a Hetedik, a Mementó, a Szigorúan bizalmas, A remény rabjai vagy az Életrevalók. Egyik sem túl látványos. És mégis baromi jó filmek. Ezekért szívesen fizettem 1-2000 forintot. Nyilván egy Vasemberért nem fogok. A Star Trek kérdéses, az még jól is elsülhet.
  • jeti00 #3
    nekem kicsit vicces, hogy inkább a gatsby-t nézik többen. ez mozi, a látványfilmeket kell itt megnézni...
  • Stranger666 #2
    Benedict a filmben egy kibaszott félisten...
  • Narxis #1
    Nincs meg az a réteg akiket megszólíthatna ez a film. A rajongók nagy részét elvesztette, az átlag embernek meg csak egy durr bele akciófilm lézerizékkel. Ez nem Star Wars, hogy a nevéből meg tudjon élni. Attól tartok így sorozatra is egyre kisebb esély lesz.