Szekeres Viktor

Itt az év nagy zombifilmjének, a World War Z-nak az új előzetese

Az év egyik nagy kérdőjelének számít a Z világháború, mely filmet rengeteg negatív hír és híresztelés vette körül. Most új előzetest láthatunk belőle, júniusban pedig az is kiderül, hogy sikert arat-e a mozikban.

Amerikában június 21-én, itthon pedig június 27-én kerül bemutatásra a Z világháború (World War Z) című zombifilm, mely Max Brooks népszerű regénye, a World War Z: An Oral History of the Zombie War alapján készült - a művet itthon World War Z - Zombiháború címen lehet megrendelni a neten, mert nem tudjuk elképzelni, hogy bárki is időt szánna arra, hogy boltban vásárolja meg drágábban a könyveket. Az már korábban kiderült, hogy a regény címét (mondhatni szokás szerint) nem viszi tovább a film címe, de a lenti új előzetes napokon belül valószínűleg elérhető lesz magyarul is.


Persze az már korábban kiderült, hogy a World War Z-könyv csak a film történetének alapjául szolgál, nem érdemes hű adaptációra számítanunk, ami egyben azt is jelenti, hogy a könyvet ismerőknek is okozhat meglepetéseket a végeredmény. Sőt, mindez már az előzetesből is kitűnik. A nagy kérdés, hogy a potenciális nézőknek mennyire veszi be a gyomra a készítők pár újszerű elgondolását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Starfarer #12
    Mintha innen hiányozna egy nagy igazságtartalmú hsz korábbról...
  • koschwarz #11
    max brooks könyve nem azért nagyszerű, mert valami újat talált ki a "zombi-univerzumban", hanem az, ahogyan bemutatja ezt az univerzumot, a "kisemberi" történetek és a globális összefüggésekre rámutató történetek sokaságán keresztül, ráadásul a legtöbb esetben olyan szempontokból, amikre eddig zombis témákban nem is gondoltak, se regényben, se filmben.

    mindenesetre nálam kötelező lesz a film már a moziban is.
  • es5eNCe #10
    Tekintve hogy zombik nincsenek senki nem tudhatja hogy szaladnak-e még te sem. A könyvben nem szaladtak ez tény. Én erre gondoltam a hsz-ben. Tehát akkor a logikád szerint Max Brooks könyve is röhejes?
  • es5eNCe #9
    Igen egyetértek veled. Erre próbáltam rávilágítani én is de traktornak nem így esett le :)
  • zetortraktor #8
    Lehet, de mikor láttál te zombis filmet? :) Vagy 10 éve volt értelmes és komolyabb film. Felőlem akkor lehet önismétlő. Tíz évente egyszer.

    Eleve hány zombis filmet láttál?
  • Etinger #7
    Hmmm.... nem tudom. Nem fogott meg továbbra sem. Semmi pluszt nem ad, amit más zombis filmek már nem mondtak el ezerszer. Talán a könyvvel érdemesebb lenne próbálkoznom.
  • koschwarz #5
    azért különbség van adaptálás és adaptálás között. az hogy a sikerkönyv címét, meg, a benne megteremtett világot vagy a szereplőket felhasználják, még nem adaptálás. adaptálás az lenne, ha a könyv történetét viszik vászonra.

    mivel a könyvnek gyakorlatilag története nincs, csupán egy egy apokaliptikus háttérben történetek sokasága, én is rohadt nehezen tudom elképzelni a könyvet mozifilm formájában. egyszerűen nem olyan a könyv szerkezete, amitől egyébként tényleg annyira jó maga a könyv. ahogy írták lejjebb, egy HBO sorozatként viszont király lenne.
  • Prof William #4
    A könyvet én olyan pár évados (minden évadban 12 rész) HBO minisorozat formájában tudnám a legjobban elképzelni.

    A moziba ezt nehéz lett volna adaptálni. Ez történetmesélősebb trailer jobban tetszik mint az előző.
  • zetortraktor #3
    Ja. Nem lehet vászonra ültetni. Mondd inkább, hogy te nem tudod, nem lenne rá ötleted, de miután tavaly a Pi élete és a Felhőatlasz is kapott filmverziót, meg azelőtt vagy száz "nem lehet"-könyv, ezért érdemes tartózkodni az efféle kijelentésektől.

    A zombikkal kapcsolatban meg azt akarod mondani, hogy a valóságban nem szaladnak? Ez így elég röhejesen hangzik.
  • es5eNCe #2
    Valóban nem írt róla. Ez így ebben a formában szimpla baromság, lehetetlenség lenne ellenük a harc ha egymásra másznának és még szaladnának is. A könyvet egyébként nem lehet vászonra ültetni mert nincs egy főhőse hanem minden fejezet és rész másról és másról szól. Max dokumentum formájában lenne lehetséges de az nem kerülne moziba.