Szekeres Viktor

Rekordhétvége az amerikai mozikban

Amerikában Hálaadás ünnepén, s az azt követő munkaszüneti napokon boldog-boldogtalan moziba ment, s a bevételek minden eddigi rekordot megdöntöttek.

Ilyen sem volt még az amerikai mozizás történelmében, a mostani Hálaadásos hosszú hétvégén annyi pénzt adtak ki a nézők mozijegyre, mint még soha. Az eddigi Hálaadás-hétvégi rekordot a 2009-es év tartotta, amikor is 258,6 millió dollár bevétel keletkezett Amerikában, idén viszont öt nap alatt 288 milliót könyvelhettek el a mozik.

Ami meglepő, hogy a kaszálás nem (csak) az új filmeknek volt köszönhető, hiszen a bevételi toplista élén továbbra is az Alkonyat 5. és a James Bond-széria 23. része szerepel - előbbi 64, utóbbi 51 millió dollár bevételre tett szert öt nap alatt. Sőt, a harmadik helyet sem újdonság foglalta el, hanem Steven Spielberg Lincolnja 34 millió dollárral. Az újoncoknak (Pí élete, Az öt legenda és Vörös hajnal) csak a 4., 5. és 7. helyen debütáltak, de összességében még így is 84 millió dollárral növelték meg a hosszú hétvége bevételeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!