Szekeres Viktor

Spielberg új filmje szinte mindenhol teltházzal debütált

Szinte végig teltházak mellett futottak a Lincoln első vetítései. Steven Spielberg legújabb filmje iránt természetesen az idősebb korosztály érdeklődött, a tinik vélhetően az Alkonyat 5-re spóroltak.

Amerikában pénteken mutatták be Steven Spielberg új filmjét, a Daniel Day Lewis főszereplésével készült Lincolnt - a hazai premierre valószínűleg januárig kell várni, de egyelőre még nincs meg a magyar bemutató hivatalos dátuma. A filmet első körben mindössze 11 moziban lehetett megnézni, s így 944 ezer dollár bevételt termelt múlt hétvégén, ami 85 ezer dolláros vászonátlagnak felel meg. Ez nagyszerű debütálás, hiszen ekkora vászonátlagot 10 mozinál többen bemutatott filmek közül csak egy, a 2009-es Precious - A boldogság ára tudott produkálni.


A 944 ezer dolláros starttal a hétvégi amerikai toplista 15. helyén nyitott a Lincoln. A felmérések szerint nyitóhétvége közönségének 55%-a volt férfi, és természetesen a film inkább az idősebb korosztályt érdekelte: a nézők több mint kétharmada volt 35 éve felüli. A Lincoln nagy próbájára most pénteken kerülhet sor, hiszen az ötödik Alkonyat-film premierjével párhuzamosan széles körben, azaz nagyjából 1500 moziban kerül bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Seth #1
    Ebben is vannak vámpírok? Mert ha nincs akkor meg sem nézem