Szekeres Viktor

Nagy siker Spielberg új filmje

Steven Spielberg az elmúlt hét évben mindössze egy filmjével tudott Amerikában 100 milliós bevételt elérni, de mostani Lincolnjával megvan erre minden esélye.

Némiképp váratlanul remekül teljesített Amerikában hétvégén Steven Spielberg legújabb filmje, a Lincoln, melyet a múlt heti, limitált vetítések után pénteken már 1 775 moziban lehetett megnézni. A 65 millió dollárból készült, amerikai elnökről szóló dráma az első becslések szerint 21 millió dollár bevételt hozott hétvégén, amivel a toplista harmadik helyén mutatkozott be, az új alkonyat, valamint a 007 - Skyfall mögött.

Hiába Spielberg és Lincoln neve, a témára és amerikai elnökről szóló filmekre általában nem szokott vevő lenni a mainstream közönség. A Lincolnnal azonban Spielberg úgy tűnik, hogy rácáfolt ezekre a vélekedésekre, és a még a nyári, sokkalta inkább közönségbarát Abraham Lincoln, a vámpírvadásznál is jobb startot produkált. A siker kulcsa a felmérések szerint mindenképpen az volt, hogy a film mobilizálta az idősebb nézőket is, hiszen cseppet sem meglepő módon a Lincoln hétvégi közönségének 67%-át Amerikában 35 éven felüliek alkották, a tinédzserek inkább az Alkonyatot választptták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)