Szekeres Viktor

Nagy nevek nélkül is lehet sikert elérni - íme az ősz egyik nagy meglepetése

Alacsony költségvetéssel, elsőfilmes rendezővel és viszonylag ismeretlen színészgárdával, nagy nevek nélkül ért el nagyon szép eredményt az ősz egyik meglepetésfilmje, a Pitch Perfect.

Nem kell ahhoz százmilliókat kaszálnia egy mozifilmnek, hogy nagy sikerként emlegessük. A Universal stúdió Pitch Perfect című komédiájával pontosan ez a helyzet, hiszen szemben mondjuk a 007 - Skyfall 200 milliójával, mindössze 17 millió dollárból készült, viszont Amerikában már 60 milliós bevételnél tart, megelőzve ezzel több, nagy kampánnyal beharangozott alkotást.


A siker egyik titka az volt, hogy a stúdió a valódi premier előtt 335 moziban mutatta csak be a filmet, bízva abban, hogy a kedvező nézői visszajelzések nyomán keletkezik némi hájp. A Universal számításai beváltak, hiszen a limitált számú moziban gyűjtött 5,1 millió dollárt követő hétvégén a film már 2770 helyszínen volt látható és 14,8 milliós bevétellel zárta a péntektől vasárnapig terjedő időszakot. Az már csak hab a tortán, hogy ezt követően is igen kis mértékben estek vissza a film bevételei.

Természetesen a kritika is igen elégedett a végeredménnyel, a RottenTomatoes elnevezésű kritikaösszesítő lapon jelenleg 77%-kal áll a Pitch Perfect, ami 74 pozitív és mindössze 22 negatív véleményt jelent. A kórusok versengéséről szóló filmet az elsőfilmes Jason Moore rendezte, a főbb szerepekben Anna Kendricket, Rebel Wilsont és Brittany Snow-t lehet látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!