Szekeres Viktor

Új kép érkezett az új Macskanőről

A sötét lovag: Felemelkedés közelgő lakossági megjelenése alkalmából a Warner Bros. marketing-gépezete ismét dübörögni kezdett, s a stúdió mindenféle jósággal árasztotta el a rajongókat.

Amerikában "csak" december negyedikén jelenik meg DVD-n, Blu-ray lemezen és digitálisan letölthető formában A sötét lovag: Felemelkedés, nálunk azonban hivatalosan már szerdától is kapható lesz az idei év egyik legsikeresebb mozifilmje. Természetesen a gyártó a kiadványt úton-útfélen próbálja promózni, s a legújabb próbálkozások középpontjába az Anne Hathaway által alakított Selina Kyle került, akiről egy külön videó látott napvilágot, valamint egy eddig még sosem publikált fotó - mindez A sötét lovag: Felemelkedés Facebook-oldalán.


Christopher Nolan filmje már szinte mindenhol befejezte kiemelt mozis pályafutását, de természetesen bőven akadnak még utánjátszó mozik, melyek adják Batman eddigi utolsó kalandját. A 250 millió dollárból készült film Amerikában végül 448 millió dollárig jutott el, míg a világ többi részén 633 millió dollár folyt be a vetítésekből eladott jegyekből. Az eredményeket összehasonlítva A sötét lovag bevételeivel, sokadjára is leszűrhető a következtetés, miszerint az amerikai mozinézőket nehezebb a folytatásokkal moziba csábítani, ha a film nem annyira jó, míg például Európában sokak már a film címére befizetnek. (A második rész 2008-ban ugyanis Amerikában 535 millió dollár bevételt hozott, a világ többi részén azonban csak 470 milliót.)


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!